Næstved vokser. Og det betyder, at der kommer flere elever til Ll Næstved Skole. Derfor bygger man nu en udskoling på afd. Karrebækvej. To spor af udskolingselever på LI Næstved Skole vil tage den nye bygning i brug fra januar 2021. Det er netop offentliggjort, at det bliver C.C. Brun Entreprise A/S fra Herlufmagle, der har vundet udbuddet om at opføre udbygningen.

faellesrum

Når eleverne åbner døren til deres nye skolebygning om lidt over et år, træder de ind i en høj, lys gang, som åbner sig op mod et stort fællesområde med siddetrappe, glasfacade ud mod naturen, ovenlysvinduer og små hyggelige sidenicher langs væggen.

– Den nye bygning vil give de unge rigtig gode rammer for læring. Der er plads til fordybelse, til kreativ udfoldelse, til sociale aktiviteter og til klassisk undervisning, fortæller formand for Børne- og Skoleudvalget Lars Hoppe Søe og tilføjer: Det er dejligt at Næstved vokser. Med den nye udbygning slår vi fast, at vi er en kommune, som prioriterer at give vores elever gode rammer.

Den nye bygning bliver i alt 1850 m2 og har rum i stort set alle størrelser, inkl. 6 klasselokaler, lokaler til naturfag og værksteder til kreative fag. Udvendigt bliver bygningen beklædt med gule mursten og rødt tegl, så den passer til de øvrige skolebygninger.

skolebygning udefra

Det er firmaet C.C. Brun Entreprise A/S fra Herlufmagle, som sammen med deres samarbejdspartnere har tegnet bygningen, og som også skal opføre den.

Overbygningselever fra forskellige afdelinger
Ll Næstved Skole har tradition for at blande klasserne, når eleverne skal op i overbygningen i 7. klasse. Det vil man fortsætte med. De to spor af elever, som flytter ind i de nye lokaler, vil altså komme fra både afd. Herlufsholmvej, afd. Karrebækvej og afd. Karrebæk. Det vil fortsat være tre til fire spor i overbygning på afd. Herlufsholmvej.