Næstveds gader og stræder bliver fyldt til randen med kultur, når den traditionelle Kulturnat løber af stablen fredag den 4. oktober kl. 16-22. Programmet er netop kommet på gaden.

Pressefoto

13 malede klaverer har fundet vej til Næstved City for at markere Kulturnattens snarlige kommen. I flotte farver pryder de bybilledet frem mod den 4. oktober, og alle er velkomne til at give et lille nummer, når de passerer klavererne, som er doneret af en række gavmilde borgere.

Skoleelever i maskeparade

Kulturnatten åbnes af elever fra Kobberbakkeskolen og Ellebækskolen. Sammen med tre professionelle maskekunstnere knokler de lige nu med at lave kostumer, masker og dramatiske maskespil til den spektakulære maskeparade, der sparker Kulturnatten i gang fredag den 4. oktober kl. 16.

Med Avantgarden fra Næstved Musikskole i front starter festen på Grønnegades Kaserne Kulturcenter. Ruten går herefter via Grønnegade, Ringstedgade og Hjultorv til Axeltorv, Ramsherred og Nygade og derefter retur til Kulturcenteret.

Temaet for maskeparaden er insekter, og ingen tvivl om, at byen kommer til at summe af liv, fest og glæde. Spring på Kulturekspressen på Axeltorv og oplev selv stemningen, når det gratis minitog fører dig gennem Næstved City helt frem til kl. 22.

Over 100 arrangementer på én dag

Udover paraden vil gæsterne kunne opleve over 100 arrangementer rundt i hele Næstved. Som noget nyt vil historiske taxaer fra 50’erne og 60’erne fragte publikum gratis fra Ramsherred i centrum til taxacentralen, hvor man har mulighed for at lære alt om Næstved Taxas historie og samtidig se deres historiske samling. På ruten vil det også være muligt at blive sat af ved nogle af de andre arrangementer, som foregår i området, som for eksempel Åbent hus hos DR eller hos Næstved Fjernvarme.

Du kan også prøvekøre en elbil, opleve de store skraldebiler på helt tæt hold og sortere affald på tid, når Ressource City fortæller mere om den kommende klimaplan og friluftsstrategi.
Når mørket er ved at sænke sig kl. 20 tager Magilas lysfigurer ud på en magisk og meditativ tur gennem Næstveds gader. Optoget starter klokken 20 fra Grønnegades Kaserne Kulturcenter og varer cirka 45 minutter.

Programmet på mobil, web og tryk 

Igen i år kan du ganske gratis få programmet til Kulturnatten direkte på din mobil. Det eneste, du skal gøre, er at sende en SMS med teksten NK KULTURNAT til 1999.

Du kan også se programmet direkte på din computer.

Foretrækker du et trykt program, som du kan bladre i, kan det allerede nu hentes blandt andet på Næstved Bibliotek og på Grønnegades Kaserne Kulturcenter.

Læs mere om Kulturnat 2019 lige her.