Mandag 16. september besøger Pernille Rosenkrantz-Theil erhvervsskolen EUC Sjælland i Næstved. Her møder hun dystende 8. klasseselever, der giver sig i kast med erhvervsuddannelserne til Skills Stafet 2019.

Pernille Rosenkrantz-Theil

Under det landsdækkende arrangement, Skills Stafet 2019, der har til formål at introducere erhvervsuddannelser for 8. klasseselever i deres lokalområde, vil børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil komme på et visit.

Skills Stafet går i sin enkelthed ud på at skitsere de rige og mange muligheder erhvervsuddannelserne byder på for de unge, og i løbet af seks dage vil mere end 1.800 lokale 8.-klasseselever fra Næstved, Vordingborg og Faxe Kommune besøge EUC Sjælland, som er vært for Skills Stafet.

På mandag bliver det børne- og undervisningsministerens tur til at opleve arrangementet i øjenhøjde. Her vil hun møde de unge, der på dagen dyster mod hinanden og bliver udfordret i aktiviteter relateret til erhvervsuddannelser, der udbydes hos EUC Sjælland og ZBC.

Fakta om Skills Stafet

Skills Stafet hører under SkillsDenmark, som arbejder for at informere om erhvervsuddannelserne, men dagene i Næstved er arrangeret af de lokale uddannelsesinstitutioner og Ungdommens Uddannelsesvejledning/kommunerne.

EUC Sjælland er vært for de lokaler Skills Stafetter i hhv. Næstved og Køge.
I Næstved finder stafetten sted mellem den 12. – 19. september 2019.

Hver dag kommer op til 14 nye 8. klasser på besøg og dyster i forskellige erhvervsfag, der udbydes på ZBC og EUC Sjælland.

Klasserne dyster i hold af tre personer og dagens bedste hold kåres hver dag.

Der dystes om en af tre pladser til finalen i Skills Stafet, der afvikles i forbindelse med DM i Skills i Bella Centret til januar 2020. Her dystes mod andre kvalificerede klasser fra hele landet.

Del på sociale medier