Vinder af Bachelorprisen 2019 blev Trine Grønbek Hamborg, som er dimitteret fra Professionshøjskolen Absalon, Campus Næstved. Hun har undersøgt, hvilke faktorer der har betydning for fear of falling hos ældre.

Målet med undersøgelsen var at finde frem til faktorer, der har betydning for de ældres frygt for at falde, og hvordan frygten påvirker deres hverdag.

Kun få af de ældre havde talt med en sundhedsprofessionel om deres frygt for at falde og miste deres selvstændighed. Det viser sig, at fysisk træning ikke mindsker frygten for at falde, og det er derfor vigtigt, at man i faldforebyggelsen også har fokus på de ældres mestringsstrategier.

Bachelorprojektet, der ligger til grund for vinderartiklen, blev gennemført på Professionshøjskolen Absalon i Næstved.

Læs mere her.

Foto: ABW
Del på sociale medier