Der er mange medier herhjemme. Nogle mere populære end andre. Der er selvfølgelig de store mediehuse. Det kan være Danmarks Radio, som bidrager med en helt masse nyheder på både deres hjemmeside som i TV. Dertil kommer naturligvis TV2, som ikke blot sender News alle døgnets 24 timer – de arbejder også aktivt på deres hjemmeside, hvor de løbende smider nye journalistiske artikler ud til glæde for deres brugere. Dette er gratis, fordi de har reklamer på deres hjemmesider og i TV: Derfor slipper du og jeg for at betale penge for at få adgang til gode nyheder. Og det gælder naturligvis for TV2.dk, men også delvist for Danmarks Radio, fordi den betaler vi alle til indirekte, da licensen bliver lagt om, så den bliver en del af den almindelige indkomstskat, du betaler, når du går på arbejde.

TV2 og DR er størst
Dette udsagn kommer nok ikke bag på de fleste: Størst i Danmark er netop TV2 og Danmarks Radio. De har flere millioner brugere hver evig eneste måned, og det er go-to-medie for rigtig mange danskere. Personligt er det nogle af de første medier, mange tjekker, hvis man ønsker at undersøge en sag nærmere og læse mere omkring den.

Mange læser i dag nyheder online. Pressefoto

Når disse medier har mange højtlønnede journalister ansat, gør det dem også i stand til at levere en masse journalistik og både være med på breaking, men også at levere mere dybdegående artikler. Derved har de ofte noget til en række typer af personer. Både dem, der bare kan lide at holde sig opdateret i overskriftsform, samt dem der ønsker mere dybdegående artikler, som de føler klæder dem på med interessant viden inden for et givent emne. Med de mange muligheder er det derved også muligt for dem at nå ud til et bredere publikum – og derved ultimativt opnå flere besøgende og læsere på deres respektive medier.

Mange medier i Danmark
Men selvom TV2.dk og Danmarks Radio ofte løber med rampelyset, er der flere hundrede forskellige andre medier i Danmark, hvor du kan læse nyheder. Der findes de store klassikere, som ofte udkommer i en trykt avis, men som grundet den digitale udvikling nu også er at finde og læse online. Her tænker vi på medier som Børsen, Berlingske, Politiken og Weekendavisen. Også meget populære aviser, som flere mange danskere stadig bruger hver evig eneste dag i forsøget på at holde sig opdateret og sikre sig en dybere indsigt i vores samfund og forhold omkring.

Tillige blomstrer der også mange nye medier op. Det skyldes i høj grad, at det i dag er nemt at starte et nyt medie. Alt, det kræver, er blot en hjemmeside, som kan strikkes sammen på kort tid, samt nogle personer til at skrive indhold. Har man derfor en journalist i maven og gider at undersøge, hvordan man laver en hjemmeside, kan man sagtens starte sit eget medie. Dog er det kun de store medier som kan få mediestøtte, så hvis man ønsker at leve af sit eget medie, må man forsøge sig med andre former for indtægt.

Del på sociale medier