Europa er en fantastisk verdensdel, hvis man er interesseret i fodbold. Her er ofte de bedste fodboldspillere og de største, mest populære fodboldklubber at finde. Der findes nemlig kæmpeklubber i Europa: Det kan være engelske klubber som Liverpool, Manchester City, Arsenal og Manchester United. Og der findes også nogle store i både Spanien og Tyskland som fx: Dortmund, Bayern München, Real Madrid, Barcelona og Atletico Madrid. Men hvem er egentlig de største fodboldklubber i hele Europa? Det kommer i høj grad an på, hvad du måler på: Er det økonomi, titler, verdensklasse spillere iblandt, fans?

Der florerer i hvert fald en masse nyheder om de største fodboldklubber. Det kan være om deres transfers, hvordan det går i deres ungdomsudvikling samt relevante statistikker om spillere, taktikker og trænere. Alt sammen noget, som er relevant at læse for dig, der går op i fodbold og kan lide at se og følge med i, hvordan det går for de største klubber i Europa. Vi vil i denne artikel komme nærmere på de fem mest populære og største klubber, som findes i Europa: Målt på en række forskellige ting og parametre.

Når man vinder Champions League, er man absolut et storhold. Pressefoto.

Liverpool FC – Champions League-mestre
Når man vinder Champions League, er man absolut et storhold. Og er man samtidig ved at vinde Premier League i England, kan der efterhånden ikke længere være nogen diskussion. Derfor er Liverpool en af de absolut største og mest populære klubber i hele Europa. På deres ikoniske stadion Anfield spiller mange populære spillere som forsvarsspilleren Virgil Van Dijk, midtbanespilleren Jordan Henderson eller den offensive spiller Roberto Firmino. Alle sammen spillere, som har givet de mange millioner Liverpool-fans en hel masse at juble over de sidste par sæsoner, som har budt på flere Champions League-finaler og kamp i den absolut øverste del af den engelske liga Premier League.

FC Barcelona – spansk tika taka
Det er ingen hemmelighed, at Barcelona spiller utrolig flot fodbold. Og de har en række spillere, som absolut er seværdige – tag fx Lionel Messi som et eksempel; en fantastisk fodboldspiller, som man ikke kan blive træt af at se drible rundt på hele fodboldbanen og score det ene fantastiske mål efter det andet.

Manchester City – købekraft til succes

Gennem de sidste mange år har Manchester City brugt helt enorme summer på at forbedre klubben. Og det har virkelig sat dem i en liga for sig: Se selv sæsonen 2018/2019, hvor de vandt det engelske mesterskab Premier League i tæt kamp med Liverpool FC.

Bayer München – tysk storhed
En fantastisk fodboldklub, som også har en masse spændende spillere. Dog har der i lang tid været tale om, at de med en aldrende trup bør have mere fokus på at købe unge spillere, som kan udvikle sig og skabe fremtidens Bayern München.

Real Madrid – smuk, spansk fodbold
Er man tilhænger af smuk fodbold, kan man heller ikke komme udenom Real Madrid. De har også et ikonisk stadion og mange af de absolut største og mest populære verdensstjerner i deres trup.