Næstved Bibliotek har et korps af engagerede IT-frivillige, som i løbet af ugen står klar til at hjælpe borgerne med mindre IT-spørgsmål. Og der er altid plads til flere.

På Næstved Bibliotek er der et IT-område med pc’er, en printer, et par bordscannere samt en kopimaskine, hvorfra man både kan printe og scanne. I dagens løb er der mange daglige brugere og en god stemning. De fleste klarer sig selv, men er der brug for assistance, er bibliotekets IT-frivillige altid parate til at hjælpe. Ordningen med de IT-frivillige har kørt siden 2016.

Vil du være med til at hjælpe?
Er du fortrolig med brugen af IT – pc, tablet, mobil, bestemte programmer eller lignende – og har du tid og lyst til at hjælpe andre et par timer en gang om ugen? Så er det måske noget for dig at blive IT-frivillig på Næstved Bibliotek.

– Vi har omkring 8-10 IT-frivillige, men vi kan altid bruge flere, fortæller infocentermedarbejder Tina Lerche, som har kontakten til de IT-frivillige. Hun tilføjer, at det er en god mulighed for at møde nye mennesker, få et socialt netværk og ikke mindst at være med til at gøre en forskel.

Har du et par eftermiddagstimer i overskud?
I øjeblikket er det især mandag, onsdag og fredag eftermiddag i tidsrummet fra kl. 13.00-17.00, som ønskes dækket. Du skal dog ikke tøve med at henvende dig, hvis du kan på et andet tidspunkt. Bibliotekets IT-frivillige er primært studerende, pensionister eller på efterløn.

Hvis du tror, at det er noget for dig (eller en du kender), så kan du kontakte Tina Lerche på telefon: 55 88 41 48 eller e-mail: tinle@naestved.dk.

IT-frivillig Bjarne Jensen har de sidste par år hjulpet til i IT-området på Næstved Bibliotek. Foto: Næstved Bibliotek.
Del på sociale medier