Den 25. april var en stribe virksomheder samlet hos Absalon i Næstved for at få inspiration til, hvordan det at arbejde med sund aldring også kan blive til sund forretning. Bag arrangementet stod projektet Data- & designdrevet Sundhedsinnovation, der består af partnerkredsen FIERS, Cumuli Design Lab, Region Sjælland, Professionshøjskolen Absalon, DTU samt Erhvervshus Sjælland.

Lige midt i det miljø, hvor fremtidens sundhedspersonale bliver uddannet, på Absalon Campus Næstved var der den 25. april inviteret til event for virksomheder om det potentiale, der er for virksomheder i det voksende seniormarked. Temaet var ‘Sund Aldring’ og 6 dygtige oplægsholdere fra Absalon og Region Sjælland stod parate til at dele ud af deres viden.

– Vi står med nogle markante sundhedsudfordringer, og der er det afgørende, at vi får nogle virksomheder på banen, som formår at tænke nyt og innovativt. Derfor har vi i dag sammen med en række virksomheder haft fokus på, hvilke potentialer, der er i sund aldring. Og det har været en spændende dag med masser af gode oplæg, udtaler Thomas Hammer-Jakobsen, projektdirektør, FIERS.

Data- & designdrevet sundhedsinnovation er et initiativ, der drives af FIERS (Fonden til Innovation og Erhvervssamarbejde i Region Sjælland), som er initieret af Region Sjælland, og har til formål at stimulere samarbejde mellem virksomheder og sundhedssystem om innovation på sundhedsområdet.

– Vi skal lave det bedst mulige sundhedssystem for de penge, vi har til rådighed her i Region Sjælland. Når vi tænker innovativt og nyt på sundhedsområdet, er det fordi, vi ønsker at forbedre kvaliteten i sundhedsydelserne og for at få mere sundhed og pleje for pengene. Og vi synes allerede, det er nogle spændende og lovende samarbejder, der er etableret i projektet Data- & designdrevet sundhedsinnovation, udtaler Mahad Huniche Direktør for Data- og Udviklingsstøtte Region Sjælland og bestyrelsesformand for FIERS.

Baggrunden for eventet på Absalon i Næstved var at stille viden til rådighed for virksomheder og potentielle samarbejdspartnere med interesser inden for begrebet ‘Sund Aldring’, som dækker over, hvordan man arbejder med trivsel og sundhed på ældreområdet.

Der bliver mange flere ældre i fremtiden, og vi har en opgave i at sørge for at vores tilbud er tilpasset til den målgruppe. Med alderen stiger risikoen for dårligt helbred og med den efterspørgslen på gode sundhedsløsninger, derfor er sundhed for ældre et vigtigt og interessant forretningsområde.

Lige gyldigt om man laver træningsprogrammer, sundhedsteknologi eller nye sociale tilbud til senior-segmentet, så kan det både individuelt og samfundsmæssigt gøre en forskel. Større livskvalitet for de ældre rummer altså et forretningspotentiale for virksomhederne, som igen kan føre til god økonomi i sundhedssektoren, udtaler Mahad Huniche Direktør for Data- og Udviklingsstøtte Region Sjælland og bestyrelsesformand for FIRS.

Eventet er en del af projektet Data- & designdrevet Sundhedsinnovation, som hjælper virksomheder med at komme i kontakt med og bruge noget af alt den viden og de data, der både ligger i regionen og i videninstitutioner som Absalon og DTU.

– Vi vil i projektet gerne dele ud af den viden, de forskellige partnere sidder inde med til virksomheder, som kan lave forretning på det. Sundhedsområdet er et kæmpe vækstområde, og det vil vi gerne være med til at hjælpe på vej. Vi har allerede en del virksomheder inde i samarbejdet, men der er plads til flere, som på den ene eller anden måde tænker sundhed og forretning sammen, udtaler udtaler Thomas Hammer-Jakobsen, projektchef, FIERS.

Arrangement var blevet til i samarbejde mellem, CUMULI Design Lab, Professionshøjskolen Absalon, Erhvervshus Sjælland og FIERS.

Virksomheder, der er interesserede i at indgå i projektet Data- og Designdrevet Sundhedsinnovation, kan læse mere om projektet på sundheddata.com, hvorigennem projektdirektør Thomas Hammer Jakobsen også kan kontaktes.

Foto: Erhvervshus Sjælland
Foto: Erhvervshus Sjælland