Det skal være lettere og mere miljørigtigt at komme rundt i hele Næstved Kommune. Derfor har Landdistriktsudvalget sammen med Næstved Gymnasium og HF besluttet at sætte et blafferstoppested op på gymnasiet.

Passer bussen ikke lige, når man skal hjem eller videre efter skole, ja så er der nye muligheder ved Næstved Gymnasium og HF. Her er der nemlig et officielt opsamlingspunkt for tomlere – et blafferstoppested, hvor man kan køre forbi, hvis man har lyst til at have en passager med på turen – og hvor man kan stille sig hen, hvis man gerne vil have et lift.

Ida Hallberg og Emilia Caliskan går på Næstved Gymnasium, og er medlemmer af Næstved Kommunes Landdistriktsudvalg. De er begge bosat i landområderne udenfor Næstved by, så de kender alt til transportudfordringerne – også når man skal til fritidsaktiviteter eftermiddag og aften.

– Jeg håber selvfølgelig på, at eleverne på Næstved Gymnasium og HF vil gribe denne her mulighed og bruge blafferstoppestedet aktivt. Det kan hjælpe mange af eleverne til at have mere tid i deres hverdag, og derudover kan de udvikle deres sociale kompetencer på en måde, som de ellers normalt ikke ville gøre, fortæller Ida Hallberg.

Næstved Gymnasium bliver det første gymnasium i Danmark med blafferstop. Skiltet bliver sat op ved indkørslen til gymnasiet fra Blommevej, hvor det er naturligt at fortage et stop og tage passagerer med.

Program for den 13. maj
Kl 15.30: Blafferstoppestedet på Næstved Gymnasium og HF ved Blommevej indvies.

· Kort velkomst ved Thor Temte, formand Landdistriktsudvalg
· Hvad er et blafferstop? ved Carsten Theede, Blaffernationen.dk
· Blafferstop på Næstved Gymnasium ved Martin Hansen, administrationschef Næstved Gymnasium og HF
· Klip af snor ved elever Ida Hallberg og Emilia Caliskan

Der vil være en lille forfriskning i forbindelse med indvielsen af blafferstoppestedet.

Foto: Næstved Kommune.
Del på sociale medier