Ved sidste års Børnekulturfestival blev programmet udvidet med en ekstra dag. Udover det faste program fra mandag til fredag for tilmeldte børn i dagtilbud og skole, blev lørdagen tilføjet under navnet “Familielørdag”. På Grønnegades Kaserne Kulturcenter kunne Næstveds børnefamilier hygge sig til en masse gratis aktiviteter. Det blev en overvældende velbesøgt affære – derfor vender Familielørdagen selvfølgelig tilbage i år.

Efter børnene har været ude og deltage i de over 100 kulturelle oplevelser, Børnekulturfestivalen byder på fra mandag til fredag, bliver det lørdag den 25. maj også deres forældres tur til at få en på opleveren. Familielørdagen starter kl. 9.45 på Axeltorv, hvor Næstved Avantgarden sætter gang i deres forrygende underholdende optog gennem bymidten.

Med sig på turen har de Næstveds yderst velkendte børnekultur-maskot, den store grønne drage Næssi, som danser med og vinker til alle de glade børn, han møder på sin vej. Optoget slutter på Grønnegades Kaserne Kulturcenter, hvor resten af dagens aktiviteter foregår rundt på hele kulturcenteret.

Børnejazz og stille-diskotek
Familielørdagen er gratis, foregår fra kl. 10 til 13 på Grønnegades Kaserne Kulturcenter og henvender sig til familier med børn mellem 0-12 år. På Lave Ridebane kan man lave flotte figurer i snitteværkstedet, og for de mindste er der legeområde til fri afbenyttelse. Grillen står klar, så man kan tilberede sin egen frokost – man skal blot have maden med hjemmefra.

Børnefamilierne i Næstved kan også glæde sig til koncert med Flensborg/Venndt Duo, som er vindere af Børnejazzprisen i 2018. Koncerten starter kl. 11.00 i Gl. Ridehus, hvor man kan forvente sig en munter og fantasifuld børnejazz-koncert med fokus på publikumsinddragelse og improvisation.

I Teatersalen bydes der indenfor til Silent Disco med DJ Støj fra Dansk Rakkerpak. Her vil der udefra virke stille og fredeligt, selvom der faktisk er gang i diskoteket indenfor. Musikken spiller nemlig udelukkende i de hovedtelefoner, man får udleveret ved indgangen. Der er hele tre kanaler at vælge imellem, når man som familie slår sig løs på dansegulvet.

Som sagt er alle aktiviteter til familielørdagen gratis. Så tag hele din familie under armen, og vær med til at afslutte Børnekulturfestivalen i højt humør!

Hele programmet for Familielørdagen er som følger:
· Kl. 9.45-10.00: Optog med Næstved Avantgarden og Næssi – Rute: Axeltorv-Grønnegades Kaserne Kulturcenter
· Kl. 11.00: Familiekoncert med Flensborg/Venndt Duo – Gl. Ridehus (4-12 år)
· Kl. 10-13: Arkitekturworkshop “Tree House” – Ny Ridehus Foyer (3-12 år)
· Kl. 10-13: Designværksted – Børnekulturhuset (3-12 år)
· Kl. 10-13: Sandtegning – Børnekulturhuset (3-12 år)
· Kl. 10-13: Snitteværksted – Lave Ridebane (3-12 år)
· Kl. 10-13: Legeområde – Lave Ridebane (0-6 år)
· Kl. 10-13: Silent Disco i samarbejde med Dansk Rakkerpak – Teatersalen (4-12 år)
· Kl. 10-13: Billebold – Lokale 219 (0-12 år)
· Kl. 10-13: Fotoudstilling af børnenes egne opfindermadder – Lokale 117 (0-12 år)
· Kl. 10-13: WOOP Digital Skattejagt med præmie – Start foran Billetkontoret (0-12 år)
· Kl. 10-13: Grill – Lave Ridebane

Foto: Grønnegades Kaserne Kulturcenter