For anden gang uddanner daginstitutioner i Område Nord i Næstved såkaldte Dansemyg. Det er en uddannelse for medarbejderne med fokus på natur og udeliv for børn og voksne.

Når 11 medarbejdere fra 11 daginstitutioner fra Område Nord i Næstved Kommune torsdag den 16.maj bliver eksamineret i deres nye naturguide-uddannelse, Dansemygge-projektet, er det et helt års arbejde med natur og udeliv og science, som skal vurderes.

Formålet med Dansemygge-projektet er at højne daginstitutionernes aktiviteter i natur og at styrke arbejdet med børn og natur. Med andre ord at gøre det nemmere for institutionerne at gå ud i naturen. Det er anden gang, at daginstitutionerne i Område Nord Næstved udklækker et hold nye naturvejledere, og næste hold er allerede på trapperne.

Anders Lennert Andersen, leder af Haletudsen og projektleder for Dansemyggene, er begejstret over at børnehaverne bruger energi på at inddrage naturen i den pædagogiske praksis.

– En undersøgelse har vist, at familier med børn er 17 timer i naturen om året. Det er jo ikke ret meget, og det vil vi gerne have vendt. Ved at lave naturtilbud og inddrage forældrene skal vi fortælle og vise, hvilke store ressourcer naturen rummer, og hvilken skønhed, der er i naturen. At samle en rund kastanje op, som man kan putte i lommen. Eller se sommerfuglene i dans om foråret, nyde de lysegrønne blade, der titter frem. Der er sansning og skønhed for alle pengene i naturen, hvis vi ellers tager derud med vores børn, lyder det fra Anders Lennert Andersen.

Det bliver naturvejleder i Næstved Kommune, Helen Holm, der skal eksaminere de nye Dansemyg i deres faglighed om naturen, og hvordan man kobler faglig viden til pædagogik.

Program for Dansemygge-eksamen den 16.maj

Torsdag den 16. maj i Friluftszonen, KFUM-Spejderne i Herlufmagle, Sletskovvej 4

Kl. 9.30 Første gruppe
Kl. 10.00 Feedback
Kl. 10.10 Pause
Kl. 10.20 Anden gruppe
Kl. 10.50 Feedback
Kl. 11.00 Pause
Kl. 11.10 Tredje gruppe
Kl. 11.40 Feedback
Kl. 11.50 Pause
Kl. 12.00 Fjerde gruppe
Kl. 12.30 Feedback
Kl. 12.40 Oprydning af aktiviteterne
Kl. 13.00 Overrækkelse af diplomer og taler
Kl. 13.30 – 15.30 Fællesspisning og hygge.

Sidste års Dansemyg. Foto: Næstved Kommune.
Del på sociale medier