Næstved Gymnasium og HF styrker arbejdet med innovation og entreprenørskab med ’Maker Space’ som en integreret del af undervisningen for alle elever.

Onsdag d. 10. april 2019 blev det nye innovationsværksted på Næstved Gymnasiums og HF officielt åbnet. Værkstedet kaldes i daglig tale Maker Space, og ved indvielse deltog bl.a. gymnasiets lærere, ledelse og bestyrelse.

Bestyrelsesformand Kenneth Ladefoged Petersen klippede den røde snor over, og holdt derefter en indvielsestale, hvor han bl.a. sagde:

”Idéen med et Maker Space hviler på den grundtanke, at man lærer bedst, når man selv konstruerer og bygger fysiske genstande – og gør det i fællesskab med andre. Maker Space er således et skridt mod fremtidens skole, og bygger på principperne for læring i det 21. århundrede.”

Klæder elever på til fremtiden
Maker Space skal være et flagskib for kreativitet, innovation og entreprenørskab. Med forskellige værktøjer og maskiner kan eleverne arbejde med design, formgivning og projektarbejde i mange fag og tværfaglige sammenhænge. Det er planen, at alle elever – uanset studieretning – skal anvende Maker Space som en integreret del i undervisningen.

”Den innovative tænkning og tilgang, som fremtidens samfund har brug for, vil blive styrket på NGH. Vi forventer, at Maker Space både vil være til gavn for både elevernes egen læring, vores ansatte og samarbejdspartnere,” sagde rektor Susanne Stubgaard.

Samarbejde med erhvervslivet
Lektor Martin, der er koordinator på Maker Space, viste rundt i værkstedet og demonstrerede, hvordan nogle af maskinerne virker, bl.a. 3D-printere, laserskærere, varmpressere og mini-CNC fræsere. Han har store forventninger til værkstedet:

”Det er en stor drøm, at kunne tilbyde et sådan lokale, og det vil give nye muligheder for vores elever, til at afprøve projekter og idéer på et helt nyt niveau”, siger han.

Maker Space skal også anvendes i brobygningsarbejdet med folkeskolen og i NGH’s andre etablerede samarbejder, fx med erhvervslivet. I lokalet etableres bl.a. en opslagstavle, hvor elever og virksomheder kan eftersøge samarbejdspartnere til løsning af konkrete opgaver.

Næstved Gymnasium og HF indgår som det første gymnasium i Danmark et innovationspartnerskab med DTU Skylab, en institution for udvikling og iværksætteri. NGH Maker Space skal være rammen om et praksisnært læringsmiljø med fokus på elevernes udvikling af innovative kompetencer.

Maker Space på NGH. Foto: NGH.
Åbning af Maker Space ved bestyrelsesformand og Martin Frøhling. Foto: NGH