Susåskolen afd. Herlufmagle har vundet 5.000 kroner i en landsdækkende fotokonkurrence, som Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring står bag.

I Næstved Kommune sikrer godt 450 børn og unge skolevejene og skaber tryghed ved at stå tidligt op og være en del af skolepatruljerne.

Morgen efter morgen i al slags vejr står de klar med refleksvest og viljestyrke og hjælper både de yngste og ældste elever sikkert gennem den ofte kaotiske morgentrafik ved skolerne.

Vinderfoto.

Skolepatruljerne får ikke løn for deres arbejde, men hvert år inviterer Næstved Kommune dem på tur til forlystelsesparken Hansa-Park som anerkendelse for deres arbejde. Men nu er der en ekstra anerkendelse på vej til Susåskolen afd. Herlufmagle. De har nemlig knipset et skolepatruljefoto, som er så kreativt, at de er en ud af 10 skoler i Danmark, som har vundet Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring fotokonkurrence for skolepatruljer.

Skolepatruljen ved endnu ikke, hvad de 5.000 kr. skal bruges til – men det kan være alt lige fra en tur i biffen, bowling til varm kakao på kolde morgner.

– Jeg er simpelthen så stolt over vores skolepatrulje. Det er fuldt fortjent, at de har vundet, for det er ikke kun på vinderbilledet, at de smiler. Det gør de simpelthen hver dag uanset vejret. Vi er en skole, der ikke blot er samlet til undervisning i klasselokalerne, når klokken ringer ind. Vi har et større fællesskab og kærrer os om hinanden. Det er skolepatruljen et rigtigt godt eksempel på. Vores dygtige trafiksikkerhedslærer Hiba har mange samtaler med eleverne om, hvordan de sikrer sig selv og de andre elever – og om, hvad det betyder at tage ansvar og påtage sig pligter, fortæller Henrik Garde daglig leder af Susåskolen afd. Herlufmagle.

Skolepatruljer nytter
Når politiet hvert år gennemfører fartkontrol på skolevejene, stopper de desværre alt for mange, der kører for stærkt. En tidligere undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik har vist, at mange bilister sænker farten, når de kører på en skolevej og ser en skolepatrulje.
Foruden at få farten ned er skolepatruljerne også en god støtte til de yngste elever, der stadig kan have brug for hjælp til at komme sikkert over vejen.
– Skolepatruljerne er en daglig reminder om, at vi alle skal passe på og hjælpe hinanden i trafikken. Både voksne og børn skal være ekstra opmærksomme, og især omkring skolerne, hvor der ofte er hektisk trafik, er det godt at skolepatruljerne hjælper børn sikkert over vejen, siger Rosa Nissen, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.
Fakta:
• Det er ofte elever fra 6.-9. klasse som står skolepatrulje
• Der er skolepatruljer på omkring halvdelen af landets skoler.
• Omkring 20.000 elever er med i skolepatruljerne.
• Skolepatruljerne så første gang dagens lys i Danmark i 1949.

Del på sociale medier