Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Næstved Kommune i tidsrummet fra den 7. januar til den 15. januar.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Politikontrol
Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har deltaget i den landsdækkende kampagne med at sikre skolevejene. Fredag morgen var politiet på pletten ved flere af skolerne i politikredsen. Det skete som led i den landsdækkende kampagne for tryggere skoleveje. Politiet var ved gymnasiet på Chr. Richardtsvej i Vordingborg, Sydfalster skole i Væggerløse, Dyhrs skole i Slagelse, Kalbyrisskolen i Næstved, Sofinaskolen i Haslev, Dalmose Skole, Rudolf Steiner Skolen i Vordingborg og Ll. Næstved Skole i Næstved. I Vordingborg blev et par cyklister sigtet for at køre uden lys, og ved Kalbyrisskolen i Næstved blev 10 trafikanter sigtet for ikke at efterkomme anvisningerne.

HÆNDELSER
FUGLEBJERG: 16 biler fra hjemmeplejen udsat for hærværk
Lørdag klokken 3.12 fik politiet en anmeldelse fra plejecenteret på Nattergalevej i Fuglebjerg om, at en ukendt gerningsmand havde skåret et eller flere dæk i stykker på de biler fra hjemmeplejen, der holdt parkeret på stedet. Det gik ud over i alt 16 biler. Der er kun et sparsomt signalement af gerningsmanden: han var ca. 190 cm høj, havde mørkt tøj på og tildækket ansigt. Politiet hører gerne fra evt. vidner, der har oplysninger om sagen, der efterforskes som groft hærværk.

GLUMSØ: 17-årig udsat for røveri efter gæld
Det var tilsyneladende en strid om penge, som fredag omkring klokken 12 mundede ud i, at en 17-årig fyr blev passet op på banegården i Glumsø og truet til at betale et større beløb. Gerningsmanden truede den 17-årige og frarøvede ham hans mobil. I løbet af dagen lykkedes det politiet at finde frem til den formodede gerningsmand, en 17-årig fyr fra Ringsted. Han blev anholdt fredag aften klokken 23.13 og sigtet for røveri og afpresning. Ved en ransagning af hans bopæl fandt politibetjentene en klump hash på tre gram, og han blev derfor også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Den 17-årige blev taget med til politistationen i Næstved, hvor han blev afhørt, inden han blev løsladt igen lørdag klokken 10.38. De sociale myndigheder er underrettet om sagen.

NÆSTVED: Hjulspin – sigtet for vold og for at forvolde fare
Natten til lørdag var politiet til stede i Næstved centrum i nattelivet. En politipatrulje, der holdt i Grønnegade, hørte pludselig en bil starte med hvinende dæk, og bilen blev standset kort efter. Føreren var en 21-årig mand fra Næstved, og mens en politibetjent var i gang med at tale med ham gennem en åben bildør, accelererede han igen kraftigt, så betjenten måtte springe til side. Undervejs fra stedet kørte den 21-årige ind i et hegn i Grønnegade. Flere politipatruljer fulgte efter bilen, som blev fundet kort efter på Havrevænget. Den 21-årige blev anholdt klokken 1.10, og han blev sigtet for vold mod politiet og for at forvolde fare for andres liv eller førlighed. Han blev løsladt lørdag klokken 10.01 efter afhøring.

NÆSTVED: Råbte op og gav fuckfinger til politiet
Politiet modtog lørdag klokken 22.32 en anmeldelse om en 47-årig mand, der opførte sig uligevægtigt og chikanerede en 51-årig kvinde ved hendes hjem i Næstved. Da politiet ankom, valgte manden at råbe op og gav blandt andet politiet en fuckfinger. Han blev derfor anholdt klokken 22.47 for at forstyrre den offentlige orden og løsladt igen søndag klokken 04.55. Kort efter var den dog gal igen. Den 47-årige mand valgte at opsøge den 51-årige kvindes hjem en gang til, hvor han bankede på døre og vinduer, fjernede den trådløse ringeklokke og ringede på døren uafbrudt fra ejendommens baghave. Han blev anholdt klokken 06.00 og sigtet for hærværk og krænkelse af husfreden. Han blev løsladt igen søndag klokken 12.25.

NÆSTVED: Tissede i en baggård.
En 17-årig kvinde fra Næstved valgte søndag klokken 01.04 at tisse i en baggård. Der venter nu en bøde på 1.000 kroner for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

SANDVED: Brug af blåt blink
Politiet modtog lørdag klokken 14.59 en anmeldelse om, at en bilist havde brugt et blåt blink overfor en anden bilist, der derfor var kørt ind til siden. Det viste sig dog at være en ældre grøn personbil og ikke en af politiets patrujlevogne. Bilen blev senere fundet på ejers adresse, hvor politiet også fandt det blå blink. Bilen blev ført af en 44-årig mand fra Maribo, der nu er sigtet for uberettiget udøvelse af offentlig myndighed.

NÆSTVED: Sigtet for spirituskørsel efter færdselsuheld
To biler stødte onsdag sammen i krydset Østre Ringvej/Parkvej. Det skete klokken 14.33, og det var en bilist – en 48-årig mand fra Næstved – der overså, at bilen foran holdt stille. Årsagen var muligvis spiritus, for en alkometertest viste, at den 48-årige havde en promille, der var højere end tilladte, og han blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel. Der skete kun materiel skade ved uheldet.

NÆSTVED: Kørte uden kørekort – bilen beslaglagt
En politipatrulje, der tirsdag aften kørte i Næstved, standsede klokken 20.34 en bil på Ring Øst i et rutinetjek. Føreren var en 36-årig kvinde fra Næstved, som dog ikke havde noget kørekort. Hun blev derfor sigtet for kørsel uden førerret, og da hun to gange tidligere var blevet sigtet for at køre uden kørekort, blev hendes bil beslaglagt på stedet.

NÆSTVED: En halv joint og ni gram hash
En 23-årig mand fra Valby blev natten til onsdag sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Det skete, efter at politiet havde tjekket ham og hans bil på Grønvej i Næstved. I bilen, som lugtede en del af hash, lå der en halv joint, og politibetjentene fandt også en cigaretpakke med en klump hash på ni gram. De ulovlige stoffer blev konfiskeret, og den 23-årige sigtet.

NÆSTVED: Sigtet for brandstiftelse
Politi og brandvæsen blev mandag klokken 11.10 kaldt til Marskvej i Næstved, hvor der var brand i et motionsrum i en ejendom. Ingen var kommet til skade, og brandvæsenet luftede ud efter den røgudvikling, der havde været på stedet. På grund af vidneforklaringer fandt politiet frem til en 48-årig mand, der opholdt sig på adressen, og han blev anholdt klokken 11.24 og sigtet for brandstiftelse. Den 48-årige blev taget med til politistationen i Næstved og afhørt, inden han blev løsladt igen klokken 21.15.

NÆSTVED: To anholdt efter indbrudsforsøg
Mandag klokken 18.31 fik politiet en anmeldelse om, at der luskede to uvedkommende mænd omkring ved et hus på Nellikevej i Næstved, men de stak af, da de opdagede, at de var blevet set. To politifolk genkendte kort efter ud fra signalementet to mænd, som gik på Ejlersvej. Det var to 19-årige mænd, begge fra Næstved, og de blev anholdt klokken 18.45 og sigtet for forsøg på indbrud. De blev begge taget med til politistationen i Næstved, og under visitationen af dem fandt politiet to telefoner, som sidst på eftermiddagen var blevet stjålet fra to 13-14-årige drenge på Grønvej. Derfor blev de to anholdte også sigtet for tyveri. De to 19-årige er fortsat anholdt.

NÆSTVED: Råbte op – står nu til bøde
En 18-årig mand fra Fensmark står til en bøde på 1.500 kroner efter sin bytur i Næstved natten til lørdag. Klokken 3.24 fik politiet en anmeldelse om, at der var en mand i Ramsherred, som råbte og skreg og ikke ville falde til ro. Det beroligede ham ikke nævneværdigt, at politiet ankom til stedet, så for at sikre ro og orden, blev den 18-årige anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Han blev afhørt og løsladt umiddelbart efter.

 

Indbrud

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Glumsø Næsbyvej Landejendom Mandag kl. 15.00 – onsdag kl. 20.42 4 blå og 2 gule 7’er stole af Arne Jakobsen og tre PH-lamper
Næstved H. C. Lumbyes Vej Hus Fredag kl. 10.50 Endnu ikke opgjort
Næstved Meistersvej Hus 28/12 kl. 23.00 – 01/01 kl. 15.00 Pas
Næstved Borupvej Hus Lørdag kl. 03.10 Brun læderstol

 

Færdselskontroller

By Vej Tidspunkt Kommentar
Næstved Ringstedgade Fredag kl. 07.20 – 08.18 Målrettet færdselskontrol – SKOLEVEJ – seks cyklister standset, tre sigtet for manglende lygter
Næstved Solvangsvej Fredag kl. 07.12 – 08.43 Bestilt færdselskontrol – SKOLEVEJ – 10 køretøjer standset, alle 10 blev sigtet for ikke at have efterkommet anvisninger fra færdselspolitiet
Næstved Ferskenvej Tirsdag kl. 8.05 Skolevejskontrol – et sæt nummerplade inddraget grundet forsikringsophør
Næstved Solsikkevej Tirsdag kl. 7.45 – 8.05 Skolevejskontrol – ingen sager
Næstved Parkvej Tirsdag kl. 07.35 – 8.05 Skolevejskontrol – 50 køretøjer og cykler kontrolleret. En sigtet for manglende forsikring.

 

Hastighedskontrol

By Vej Tid Type Kontrol-
lerede
Fart-
bilister
Tilladt Hurtigste Klip
Holme-Olstrup Toksværd Bygade Fredag kl. 11.20 – 17.00 ATK 210 9 40 km/t 54 km/t
Næstved Vordingborgvej Lørdag kl. 14.30 – 20.15 ATK 670 13 70 km/t 91 km/t
Sandved Brandholtvej Onsdag kl. 11.00 – 16.15 ATK 280 19 50 km/t 82 km/t 3 klip