Femten spændte grundskoleelever stod klar, da båndet til det spritnye e-sportlokale i Herlufsholms Trollehal onsdag eftermiddag blev klippet over. To minutter senere havde alle de vordende virtuelle atleter fundet sig til rette i de nye ergonomiske og specialdesignede gamer-stole med matchende headsets om halsen og et fast greb om de sorte SteelSeries-mus designet til ét formål – dødelig præcision.

Jacob Normann og rektor Flemming Zachariasen klar til indvielsen. Foto: Herlufsholm

Men det er i virkeligheden ikke så farligt. Selv den mest uskyldige elev i 6. klasse kan blive til den mest hærdede terrorist i skydespillet Counter-Strike, men det er heldigvis stadig kun børn, der leger. Stemningen er høj, og der råbes og grines. De nye stole, headsets, mus, computere og skærme er købt ind for at booste e-sporten som fritidsaktivitet for eleverne på Herlufsholm.

De har allerede siden januar 2018 haft muligheden for at gå til e-sport, men hvor eleverne før selv skulle medbringe computeren, så bliver der med det nye udstyr åbnet for en mere professionel tilgang til undervisningen i lynhurtige reflekser, knivskarp opfattelsesevne og upåklageligt teamwork, som er nogle af de ting, e-sporten, som en del af elevernes uddannelse på Herlufsholm, kan bidrage med. E-sporten kan nemlig bruges til mange ting, siger Rasmus Skov Fossing, næstformand i Esport Danmark og underviser i e-sport på Herlufsholm:

”E-sport kan meget af det samme som anden holdsport, når det kommer til teamwork, kommunikation og det at være der for sine holdkammerater. Fordelen ved e-sport er så, at du kan være med, uanset hvor høj eller lav du er, og uanset om du er fra Brasilien eller Rusland, om du er dreng eller pige, og uanset hvor meget tid du bruger på styrketræning. E-sporten kan bare samle mennesker på en helt anden måde. Når Herlufsholm vælger at investere i kvalitetsudstyr, så betyder det heller ikke noget, hvor god din egen computer er. Det er ens for alle.”

Med opgraderingen af rammerne for e-sporten er Herlufsholm helt på linje med samfundsudviklingen, hvor e-sport i stigende grad vinder frem som seriøs sport med dedikerede superstjerner og enorme pengepræmier. Målet er at oprette et skolehold, der skal deltage i turneringer og på den måde promovere Herlufsholm som en skole, der giver eleverne rigtig gode muligheder for at udfolde talentet. Sovesalslærer og leder af den ekstraskolære afdeling, Jacob Normann, mener, at det er vigtigt at være til stede dér, hvor eleverne befinder sig:

”Vi ved jo, at mange af vores elever interesserer sig for e-sport og bruger en del tid på det. Vi har valgt at give dem muligheden for at forfølge den interesse som en del af vores fritidsprogram, som tæller 34 forskellige aktiviteter, hvoraf seksten udgøres af sportsgrene. Før sad eleverne ofte alene på deres værelser og spillede, men nu kan vi samle dem på ét sted, hvor de kan være mere sammen om e-sporten, og hvor det er lettere for os andre at følge med i, hvad der rører sig.”

Foruden det klassiske Counter-Strike tilbyder Herlufsholm Skole også undervisning i spillene League of Legends, Fortnite og Battlefield med fokus på læring om spilmekanikker, kommunikation og samarbejde.

Del på sociale medier