Der er ingen tvivl om, at fordelene ved at få monteret en alarm er mange, men kan det betale sig, når prisen på en alarm kan være høj? Der er flere faktorer, som spiller ind i overvejelsen, om en alarm er nødvendig, og de bør alle medtænkes, når der skal tages beslutning om, hvorvidt en alarm er den rette løsning. Kan en alarm løse dine behov for sikkerhed og tryghed?

Der findes forskellige alarmtyper
Før det overvejes, om en alarm er nødvendig, bør det tages i betragtning, at der findes et hav af forskellige alarmtyper og systemer, som alle har hver deres gode og dårlige sider. De mest kendte alarmtyper er tyverialarmer til både private og erhverv, brandalarmer og evakueringsalarmer, men der findes mange alarmer på markedet, som kan være netop den type, der imødekommer dine behov.

En tyverialarm er kendetegnet ved at den med sin skræmmeeffekt kan forhindre indbrud og give bedre tryghed både, når en ejendom står tom, men også f.eks. om natten, hvor der i flere private hjem og hos virksomheder kan ske indbrud. Med en brandalarm eller evakueringsalarm skabes de bedste muligheder for at redde liv, når alarmen melder om en katastrofe og ofte automatisk tilkalder den hjælp, som der er brug for.

Foto: CERTEGO

Overvej de forskellige faktorer, som skal spille sammen
Er konklusionen blevet, at der skal anskaffes en specifik alarmtype, bør man overveje, om alle de faktorer, som alarmen har og som man ønsker, spiller sammen. Alarmer varierer meget i pris, og alt efter det enkelte sikkerhedsfirmas systemtyper og kvalitet, kan det økonomiske aspekt have stor betydning. Desuden fylder brugervenligheden ofte meget, når det kommer til tekniske og moderne alarmsystemer, og derfor kan det være væsentligt at finde et alarmsystem, som passer til den type af teknologisk viden, man har.

Udseendet er meget forskelligt, alt efter hvilken alarm man er på udkig efter, og selvom der ved de fleste alarmer vil være afskærmning til ledninger osv., kan deres størrelse, farve og form varierer meget. Især hvis alarmen skal sidde et synligt sted, kan det være væsentligt at overveje dette.

Der er et hav af andre faktorer, som kan have betydning for, om anskaffelsen af en alarm er den rigtige beslutning, men én ting er sikkert – de fordele, som den giver, er betydningsfulde.

Det bedste alarmsystem til dig
At skulle anskaffe sig et alarmsystem er en beslutning, som ikke blot bør tages på baggrund af hvad man har hørt fra andre. Det er nemlig ikke altid det alarmsystem, som er det bedste for nabovirksomheden eller for det nære familiemedlem, som også er det rette for dig. At finde det rette alarmsystem kræver samtidig ofte professionel hjælp, og mange firmaer tilbyder uforpligtende konsultationer omkring alarmer.

Undersøg mulighederne for et tilpasset tilbud
Er en alarm den rigtig beslutning for dig og din virksomhed eller familie, bør du undersøge mulighederne for at finde netop den alarm, som passer til jeres behov og ønsker. Det kræver som sagt ofte professionel hjælp, og med Næstveds Låsesmed, CERTEGO, som samarbejdspartner, kan du gøre brug af de fagligt dygtige medarbejdere, så din løsning er tilpasset dig.