Et nyt Tillidsbarometer fra PwC viser, at sjællænderne har en lidt lavere tillid til det private erhvervsliv end danskerne i de øvrige landsdele. Samtidig er der også plads til forbedring på vigtige parametre, som understøtter sjællændernes tillid til det private erhvervsliv. I Årets Ejerleder 2018 sætter PwC fokus på, hvordan de dygtigste ejerledere skaber tillid til deres virksomhed, da tillid er en kerneværdi i det danske samfund.

Ifølge PwC’s nye Tillidsbarometer, hvor danskerne har svaret på spørgsmål om tillid til hinanden og deres omverden, har befolkningen i region Sjælland en høj tillid til hinanden med et indekstal på 68 på en skala fra 1-100, som dog er det laveste indekstal af alle regioner. Til sammenligning ligger det på 72 for hele Danmark.

Ser man nærmere på sjællændernes tillid til det private erhvervsliv, ligger indekstallet på 59, hvilket er et lille fald fra målingen i 2017, hvor indekstallet lå på 60. Samtidig er det lidt lavere end de øvrige regioner og et indekstal på 60 for hele Danmark.

“Et indekstal på 59 indikerer en mellemhøj tillid, hvor der fortsat er potentiale for at løfte niveauet for sjællændernes tillid til erhvervslivet. Sjællændernes tillid til hinanden ligger fx på indeks 68, som på trods af at være det laveste indekstal blandt alle regioner, stadig ligger noget højere end sjællændernes tillid til det private erhvervsliv,” udtaler Lars Vagner Hansen, director i PwC i Slagelse.

Kerneværdi i samfundet og hos ejerledere
Tillid er en kerneværdi i det danske samfund, og det er tillid som Danmark og dansk erhvervsliv i høj grad bygger sin samhandel på med såvel lokalsamfundet som globalt.

“Derfor bliver der i stigende grad behov for, at også erhvervsledere er med til at øge sammenhængskraften ved bl.a. at markere sig mere direkte i den offentlige debat og vise mere åbenhed på parametre rundt om virksomhedens kernedrift, så som diversitet og det at spille en aktiv rolle i lokalsamfundet,” fortæller Lars Vagner Hansen og fortsætter:

“Ved at sætte fokus på tillid i Årets Ejerleder ønsker vi at være med til at inspirere andre virksomhedsledere til at tale mere åbent om netop disse parametre.”

Plads til forbedring i region Sjælland
Tillidsbarometeret viser, at sjællændernes tillid til ovennævnte parametre ligger i den lave ende af indekset sammenlignet med de andre regioner. Deres tillid til, at danske virksomheder henholdsvis handler ansvarligt ift. klima og miljø, samt har politikker for ligestilling, ligger middelhøjt med et indekstal på hhv. 55 og 56 ud af 100 sammenlignet med gennemsnittet i hele landet på 58 for begge. Samtidig er sjællændernes tillid til, at danske virksomheder engagerer sig lokalt for at skabe vækst i lokalområdet på indeks 59, og deres tillid til at danske virksomheder tager et ansvar for at støtte større samfundsforhold som fx uddannelse, ansvarligt forbrug, infrastruktur mv. på indeks 54.

“Et øget fokus på disse parametre kan være med til at sikre fortsat vækst og succes hos de ejerledede virksomheder, og der vil være rig mulighed for at hente masser af inspiration hos de dygtigste ejerledere på Sjælland, som vi ser frem til at hædre her i efteråret,” udtaler Lars Vagner Hansen og henviser til PwC’s kåring af Årets Ejerleder 2018, hvor Danmarks dygtigste ejerledere bliver hyldet til syv regionskåringer og én landskåring. I den forbindelse kåres Årets Ejerleder 2018, Årets Hæderspris 2018 og Årets Temaprisvinder 2018, hvor temaet i år er tillid.

Læs mere om tillidsbarometeret på: https://www.pwc.dk/tillidsbarometer

Tid og sted for Årets Ejerleder på Sjælland
Tirsdag den 23. oktober 2018 kl. 16:30-18:30, Ringsted Kongrescenter, Nørretorv 55, 4100 Ringsted.

Om Tillidsbarometeret
PwC har, i samarbejde med analysebureauet Epinion, spurgt over 1.500 danskerne om deres tillid til en række parametre i PwC’s Tillidsbarometer. Her har danskerne skullet svare på en række spørgsmål om vores tillid til hinanden og vores omverden. Tillidsbarometeret bliver gennemført flere gange årligt.

Om Tillidstallet
Tillidstallet er et vægtet gennemsnit af de forskellige tillidsdimensioner i Tillidsbarometeret og giver i 2018 et samlet tillidstal på 63 mod 62 i 2017. Tillidsdimensionerne er følgende: Danskernes tillid til hinanden, tillid til institutioner, tillid til erhvervslivets rammevilkår, tillid til det private erhvervsliv, tillid til de offentlige myndigheders databehandling, tillid til det private erhvervslivs databehandling, tilliden til online shopping og tilliden til sociale medier.

Lars Vagner Hansen, director i PwC i Slagelse. Foto: PwC