Uge 45 står i baobabtræets tegn i Helsam Næstved. Hele ugen vil butikken være indrettet med et levende baobabtræ og baobabfrugter og byde på aktiviteter for kunderne.

I Helsam i Næstved står uge 45 i baobabtræets tegn. Forretningen er blandt de første i landet til at få ny produktserie med baobabolie på hylderne. Foto: PR

Den afrikanske savanne og Ringstedgade i Næstved har ikke umiddelbart meget til fælles. Men i uge 45 får de en fællesnævner, nemlig de afrikanske baobabtræer.

Helsam Næstved holder eventuge med et levende baobabtræ og baobabfrugter i butikken og aktiviteter for kunderne. Det sker i anledning af en ny produktserie med afrikansk baobabolie, som forretningen er blandt de første i landet til at få på hylderne.

— Vi vil gerne gøre lidt ud af at fortælle kunderne om baobabolie som ingrediens, for det er helt nyt herhjemme. Derfor laver vi en hel uge i baobabbens tegn, så folk kan blive klogere på, hvad det egentligt er, og prøve nogle af produkterne på egen hud. Jeg tror, det er noget, vi kommer til at se i mange produkter fremover, siger Rikke Bager Hansen, der er medejer i Helsam Næstved.

Fra aloe vera til baobab
Manden, der har hentet baobabtræet til Næstved, er den 60-årige iværksætter, globetrotter og planteentusiast Jesper Hummeluhr. Det er selv samme mand, som i sin tid introducerede danskerne for aloe vera-planten. Han driver i dag firmaet Avivir sammen med sin hustru, og de håber begge, at næstvederne vil tage godt imod baobabolien.

Baobabolien udvindes fra frugter på baobabtræet. Ifølge Rikke Bager Hansen fra Helsam i Næstved bliver det en ingrediens, vi kommer til at se i flere produkter fremover. Foto: PR

— Den olie, der kan udvindes fra baobabtræerne, er mere effektiv som hudpleje end nogen anden olie, vi kender til. Med det samme, vi prøvede den, vidste vi bare, at det her skulle alle andre også have gavn af. Så det er fedt, at vi i samarbejde med Helsam Næstved kan vise folk, hvad det er, og hvordan det virker, siger Jesper Hummeluhr.

Baobabolien, der dokumenteret blandt andet kan reducere rødme og øge hudens elasticitet, vandt i foråret prisen som Årets Skønhedsprodukt ved Danish Health & Science Awards 2018.

Få et baobabtræ hjem i stuen
Baobabugen i Helsam Næstved skydes i gang med en demodag tirsdag den 6. november. Her kan man høre mere om baobabolie som ingrediens og selv prøve det på egen hud. I hele uge 45 vil der være en baobabudstilling i butikken, ligesom man kan deltage i en konkurrence om at vinde et baobabtræ hjem til stuen.

— Jeg glæder mig til at se, hvad vores kunder siger til det hele. Forhåbentligt bliver de lige så begejstrede over baobabolien, som vi er. Og så er det jo altid sjovt med lidt anderledes og mere eksotisk stemning i butikken, siger Rikke Bager Hansen.

Borgere i Næstved kan følge med i aktiviteterne på Helsam Næstveds Facebookside.

Helsam i Næstved holder forskellige aktiviteter og konkurrencer i ugens løb. Kunderne kan blandt andet vinde et baobabtræ med hjem. Foto: PR
Del på sociale medier