Nu kan ildsjæle igen søge penge til at gøre projektdrømme i det byggede miljø til virkelighed. Det sker som led i Realdanias kampagne Underværker. Målet er at bygge nye fællesskaber og sikre et levende lokalsamfund. Frem mod ansøgningsfristen kan man få hjælp på fem idéværksteder.

Siden 2011 har Realdania målrettet støttet projekter i det byggede miljø, som er drevet af frivillige ildsjæle. Alt fra en nedlagt kirke over forsamlingshuse og biografer til folkekøkken, byhaver, skaterbaner og sågar et slagtehus har fået hjælp til et nyt liv gennem kampagnen. Erfaringerne viser, at ildsjælene finder nye løsninger og får øje på muligheder i lokalsamfundet. Og at det frivillige engagement skaber resultater.

Realdania har derfor valgt at forlænge kampagnen Underværker med yderligere 45 mio. kr. og tre ansøgningsrunder frem til 2020. Underværker er netop rettet mod aktiviteter, der skaber lokalt sammenhold, bygger nye fællesskaber og sikrer et levende lokalsamfund.

“I Realdania er vi begejstrede for ildsjælene, og det er derfor en særlig glæde igen at kunne støtte op om deres projekter. Ildsjælene er ofte de bedste til at se lokale muligheder, udfordringer og ‘blinde pletter’, og med deres vedholdenhed skaber de nye fællesskaber i både land og by. Vi glæder os til at se deres gode idéer komme ind over de næste mange måneder,” siger programchef Per Schulze, Realdania.

Sådan er man med
Har man en god idé, skal man inden den 13. december 2018 have lagt den på www.underværker.dk og sikret sig mindst 200 likes. Kan man samle opbakning fra mere end 200 personer, går projektet videre til bedømmelse.

Bedømmelsespanelet består af en række markante ildsjæle og iværksættere, som hjælper Realdania med at udvælge de bedste idéer.

Få hjælp på ideværksted
Frem mod ansøgningsfristen kan man møde Underværker og få inspiration og sparring på sin projektidé, når Realdania inviterer til fem idéværksteder rundt omkring i landet. Det sker den 22. oktober på Falster, den 24. oktober på Fyn, den 30. oktober i Aarhus, den 31. oktober i Holstebro og 1. november i København. Man kan finde flere informationer om idéværkstederne på www.underværker.dk.

Foto: Tim Kildeborg Jensen