Følelserne sidder helt uden på tøjet, og det er svært at holde tårerne tilbage, når Aneste Fredskov fra Næstved får en uforglemmelig musikalsk overraskelse af idolet Erann DD i Kanal 4s nye programserie ’Din Sang’, der sendes hver torsdag på Kanal 4 kl. 21.00.

Aneste Fredskov fra Næstved blev allerede i 2013 kendt som Maratonkvinden, der løb et maratonløb hver eneste dag i et helt år – i kampen mod sklerose. Således er Aneste en af de 16 almindelige danskere med ualmindelige historier, der hyldes af store danske kunstnere i Kanal 4s nye programserie ’Din Sang’.

366/365 maratonløb
Og Anestes historie er på mange måder meget ualmindelig. I 2009 fik hun diagnosen sklerose og blev derfor, som mange andre ramt af sygdommen, af lægerne dømt til et liv i rullestol. Men ikke Aneste. Hun var fast besluttet på at få det bedste ud af hver eneste dag og drømte stort. Meget stort for en skleroseramt vil mange nok mene.

Anestes største drøm var nemlig at gennemføre et maratonløn. Og det var både til lægers og familiens store skræk. Men i 2012 besluttede Aneste sig for at gennemføre ikke bare et, men 366 marathonløb på 365 dage. I dag har Aneste 646 marathonløb i bagagen og løber også mere ekstreme distancer. Hun har i dag ingen tegn på sygdommen til lægernes store undren. Det er på mange måder en fantastisk og rørende historie om en kvinde fra Næstved, der ikke ville være et offer for sin sygdom, og om hvordan musik kan gøre en forskel for mennesker i svære situationer.

Torsdag den 20. september på Kanal 4 er det derfor Anestes tur til at blive hyldet af en af Danmarks største kunstnere, der uselvisk synger en sang specielt til hende. Fordi hun blev ved med at tro på sig selv, da det så allermest sort ud. Erann DD står på spring for at levere en følsom, men livsbekræftende optræden, midt i det Aneste gør bedst; løber et maraton. Og hendes sang er naturligvis det passende nummer ’Still Believing’, der også er titlen på Erann DDs debutalbum fra 2000.

’Din Sang’
’Din Sang’ er Kanal 4s nye programserie, der med Ibi Makienok i front, kærligt tager familien Danmark gennem hele følelsesregistret og dette afsnit er ingen undtagelse. Men det er ikke kun Eran DD, der spreder glæde. Søs Fenger, Mette Lindberg, Jesper Binzer, Skinz, Carpark North, Aura, Pilfinger og NOAH er bare nogle af de kendte kunstnere, der står klar til at give de medvirkende en oplevelse for livet. Programmet kan ses hver torsdag kl. 21:00 fra d. 23. august på Kanal 4 og Dplay.

Aneste fra Næstved er med i programmet ‘Din Sang’, hvor hun bliver overrasket og hyldet af Erann DD. Foto: Geelmuyden Kiese.