Det var et brag af en jubilæumsfest, der løb af stablen torsdag den 20. september, da Næstved Gymnasium og HF slog dørene op for en fejring af gymnasiets 75 års jubilæum.

Næsten 4000 gæster lagde vejen forbi, og de blev underholdt af taler fra bl.a. tidligere undervisningsminister Bertel Haarder og borgmester Carsten Rasmussen, science show og musikalske indslag fra både lærere og elever. Og blev gæsterne sultne undervejs, sørgede Midt- og Sydsjællands Brand og Redning for, at der var grillpølser til alle.

Hele skolen summede af liv, og samtlige lokaler var fyldt med elever, der fremviste deres bud på ‘fremtiden’ i forskellige sammenhænge: Bæredygtig mad i form af græshopper, plantefars og melorme, kønsroller i fremtiden; ender det med at kvinderne overtager?, fremtidens kirke, idræt i fremtiden og mange mange andre ting.

I aulaen blev der sprængt heliumballoner af og leget med tøris, fremvist bud på nye idrætsdiscipliner og skolens nye Master Class-hold i musik spillede, mens de fremmødte fik en forsmag på den kommende teaterforestilling, der også står i jubilæets tegn og har premiere 7. november 2018.

Tidligere elev og nu Folketingsmedlem, Magnus Heunicke, afslørede skolens nye flotte ‘Wall of Fame’, hvor fotos og beskrivelse tidligere elever som Puk Damsgaard, Nikolaj Coster-Waldau og DJ Kongsted hænger side om side, og berømthedernes væg forventes at vokse støt de kommende år.

Næste jubilæums-arrangement på Næstved Gymnasium og HF er det årlige MGP den 10. oktober, som også har jubilæumstema i år, og billetterne til den store Jubilæums-Reunionfest d. 22. februar, hvor alle tidligere elever og ansatte inviteres til kæmpe fest, er netop sat til salg.

Næstved Gymnasium og HF har delt nogle fine billeder fra jubilæet med Dit Næstved.