Ny bluesfestival med stjernespækket lineup vil finde sted den 2. og 3. november 2018.

Arena Næstved bliver for en stund forvandlet til et rent blues-mekka, når de weekenden den 2. og 3. november slår dørene op til 2-dages bluesfestivalen ”Blues Paradise”. Det er første gang bluesfestivalen finder sted og Arena Næstved har gjort sig klar til et brag af en debutfestival for et publikum, der elsker musik, mad og fællesskab i bluesens tegn.

Bluesmusikken vil denne fredag og lørdag fortrylle i arenaen i omtrent 15 timer fra to scener, hvorfra i alt hele 11 forskellige acts vil give koncerter. Alle med rødder i bluesens moderland, USA. Og når dette stærke hold af bluesmusikere krydser Atlanten med deres grædende guitarer, er scenen i den grad sat for koncertoplevelser i verdensklasse med blues, soul, rock og boogie-woogie.

Øverst på festivalplakaten er den albumaktuelle blueslegende Buddy Guy, der har et musikalsk bagkatalog, der snildt kunne fylde en hel bandbus. Den 82-årige amerikanske musiker gæster helt eksklusivt Danmark som det eneste skandinaviske land på sin aktuelle Europaturné. Turnéen bliver den sidste i den syvdobbelte Grammyvinders lange og imponerende karriere. Buddy Guy får på Blues Paradise-festivalen selskab af ligeledes prisvindende Robert Cray og Walter Trout. Og så kan publikum også se frem til at opleve navne som Popa Chubby og Joanna Connors samt en række andre prominente bluesmusikere.

Grædende bluesguitarer, amerikansk folkekøkken og mikroølbar
Blues Paradise byder også på godt til ganen og de sultne maver. Under festivalen kan man gå på opdagelse i menuer, der alle er sammensat ud fra opskriften ”Amerikansk Folkekøkken”. Blandt andet serveres der barbecue svinekøller, American brisket af sprængt okse, coleslaw, spareribs, pumpkin pie og cheesecake. Skal tørsten slukkes, kan man besøge enten den til lejligheden indrettede bourbonbar eller den velassorterede mikroølbar. Man kan også slå et smut forbi begge. Hvis der er lidt for langt hjem er det også muligt at tilkøbe et hotelophold fra fredag til lørdag. Blues Paradise tilbyder altså udover en unik bluesoplevelse både mad, drikke og et sted at sove.

”Bluesmusikken har vundet ind på mainstreamscenen. The Rolling Stones’ blues-inspirerede album, ”Blue and Lonesome”, har i stor stil medvirket til, at mange flere har fået øjne og ører op for bluesgenren. Og den opmærksomhed er faktisk kun blevet større lige siden. Bluesen har i den grad fået masser af nye fans,” fortæller direktør fra Arena Næstved, Jakob Brixvold, og fortsætter: ”Vi glæder os til at byde indenfor til en bluesfestival og håber at give publikum en ultimativ blues-oplevelse.”

PROGRAM BLUES PARADISE:
Fredag 2. november 18:00 – 01:00 (Dørene åbner kl. 17:00)
• Robert Cray
• Walter Trout
• Wee Willie Walker & Terrie Odabi
• Duke Robillard
• Tribute to George ”Harmonica” Smith

Lørdag 3. november 17:00 – 01:00 (Dørene åbner kl. 16:00)
• Buddy Guy
• Popa Chubby
• Don Bryant feat. Bo-Keys
• Monster Mike & Mike Ledbetter
• Joanna Connor
• Norman Jackson Band

Buddy Guy. Foto: Promote it.