For andet år i træk skaber Næstveds egnsteater Dansk Rakkerpak & Faster Cool og Grønnegades Kaserne Kulturcenter Næstveds Internationale Gadeteaterfestival STREET CUT. Spændende danske og udenlandske teatergrupper tropper op i Sydsjællands kulturelle hovedstad i dagene den 10. og 11. august og der er gratis adgang til det hele.

Foto: Grønnegades Kaserne Kulturcenter

Alle der bevæger sig rundt i Næstved den 10. og 11. august vil ikke være i tvivl om at Næstveds internationale gadeteaterfestival STREET CUT er tilbage. For andet år i træk bliver gader, stræder og Lave Ridebane på Grønnegades Kaserne Kulturcenter centrum for ekstraordinære teateroplevelser på gadeplan.

Så bliv ikke overrasket hvis du møder en spansk familie af giraffer, et par skrupskøre strømere, en lille ihærdig franskmand i kamp mod et selvopslåeligt telt og mange andre herlige situationer, der opstår når man inviterer 9 teaterkompagnier til festival.

Nu med teater i strandkanten
Blandt de mange optrædende kan man finde én af sidste års mest populære teatergrupper.

Fransk-argentinsk-spanske HURyCAN, som i år stiller op med en helt ny forestilling; Asuelto. Et tilsyneladende harmløst sammenstød midt på gaden mellem fire mennesker, tre mænd og en kvinde, udvikler sig til ekspressiv moderne dans på helt ny og unik måde. De menneskelige relationer, især blandt mændene bliver mere og mere dyriske, hvor imod kvinden tager mere og mere form af en tornado. Det er en sand udladning af energi. Det er kropskontakt af tredje grad, når feminin urkraft sejrer over maskulin man-power!

Både fredag og lørdag er der gang i både midtbyen samt på Grønnegades Kaserne Kulturcenter, og hver dag “flytter” aktiviteterne fra bymidten når den spanske gruppe Xirriquetuelas giraffer vandrer afsted, og ender på lave Ridebane.

Ikke alt foregår inden for Næstveds byskilte, for i år samarbejder arrangørerne med Enø Camping om at vise én af de sjove forestillinger; Cirkus Skunk, med den amerikanske klovn David Skunk. Med Skunk ved roret bydes der på gøgl af højeste kvalitet og duften af ægte cirkus. Forestillingen spiller fredag kl. 17.00 ved Enø Camping.

Gadefrisør og kagebord
Årets festival byder på flere nyheder;
De friske og langhårede kan starte festivalen om fredagen med en vaskeægte street cut-klipning af performancekunstner Annika Nilsson, der også tilbyder både hovedbundsmassage og tusch-tatoveringer. “Frisørsalonen” under åben himmel er åben fra kl. 16.00.

Næstved Internationale Egnsteaters egen diva Faster Cool inviterer på kagebord lørdag den 11. august kl. 15.00 på Lave Ridebane på Grønnegades Kaserne Kulturcenter. Sammen med skøre tjenere og Faster Cools Flødeskumsorkester byder hun på kaffe, kage og saftevand samt overraskelser.

Lørdagen byder også på kreative udfoldelser for børnene. På Lave Ridebane kan de få sand mellem fingrene kl. 12.00, når sandsigersken Helle Hove laver smukke billeder med sand. Og kl. 14.30 åbner Næstveds børnekulturkonsulent op for workshop hvor der skal laves smukke kager af foam clay, inden Faster Cools kagebord.

Alle oplevelser er gratis at deltage i, og uanset om man er til eksperimenterende kropslig performance, cirkus, åben frisørsalon med street cuts, kagebord, klovnerier eller mere klassisk teater, er der nok at vælge imellem til Street Cut. Festivalen er for alle aldre, og alle er inviteret.

Trænger sult og tørst sig på, vil streetområdet byde på vådt og tørt, og området krydres med lækre skandinaviske toner fra Gunni Torp og Elona Planman om fredagen, samt Urgorskij og Kragen med medrivende strengeleg om lørdagen.

Se programmet og læs mere om festivalen, på www.gkkultur.dk.