I uge 24 afholdes Mens Health Week for 16. gang i Danmark. Næstved Sundhedscenter har igen i år sammensat et maskulint program med sjove, sunde og udfordrende aktiviteter. Så mand! – tag fat i din kammerat, bror, far eller søn, og tag sammen ud og dyrke jeres manddom og få en god oplevelse! 

Det skriver Næstved Kommune til Dit Næstved.

Mens Health Week er en international kampagne, der sætter fokus på mænds sundhed, da mænd opdager sygdomme for sent og har en højere dødelighed end kvinder. Undersøgelser viser, at danske mænd er meget positive over for helbredstjek og gerne vil deltage, hvis de får det tilbudt.

Derfor vil sundhedskonsulenter fra Næstved Sundhedscenter bl.a. tilbyde gratis servicetjek, et tjek af kroppens helbred, i Fensmark den 13. juni og i Mogenstrup den 14. juni. Du kan bl.a. få tjekket din fedtprocent, tajlemål og blodtryk. Se programmet nederst.

Lokalrådsformanden i Mogenstrup, Varnny Mattsson. Foto: Næstved Kommune.

I Næstved Kommune er der mange muligheder for at nyde naturen, være aktiv i naturen og udforske naturen. Lokalrådsformanden i Mogenstrup Varnny Mattsson nyder selv af at komme ud i naturen:

“At bruge naturen til en løbetur eller bare slentre afsted, er nok det bedste og billigste motionsredskab der findes,” fortæller Varnny, som også er opmærksom på, at naturen kan være et åndehul, en pause fra hverdagen, hvor det er muligt at være i nuet.

“Kan man finde et dejligt sted at sætte sig og nyde udsigten og naturens lyde, så får man motion til sjælen, hvilket kan være vigtigt i en stresset hverdag”, fortsætter Varnny.

Mens Health Week vil derfor også byde på en gratis naturoplevelse, hvor sundhedskonsulenter fra Næstved Sundhedscenter inviterer på en rolig eftermiddag på Kranøen i Rådmandshaven den 12. juni. Her skal I sammen nyde og udforske naturen, og der guides til udendørspauser og mad i det fri.

Husk tilmelding.

Program for Mens Health Week i Næstved Kommune

Gratis naturoplevelse ‘Nak og nyd’ i Næstved
Tirsdag den 12. juni kl. 14.00-16.30. Kranøen i Rådmandshaven.
Mød sundhedskonsulenter fra Næstved Sundhedscenter, der guider til udendørs pauser og mad-i-det-fri-værksted. Da der bliver lavet mad, må man meget gerne tilmelde sig til Mie Majgaard på mimaj@naestved.dk eller tlf.nr: 5124 0886.

Gratis servicetjek af kroppen hos Meny i Fensmark
Onsdag d. 13. juni kl. 14.30-17.30
Meny i Fensmark, på p-pladsen.
Mød sundhedskonsulenter fra Krop&job, Næstved Sundhedscenter. Du har mulighed for at få målt dit BMI, fedtprocent, taljemål og blodtryk.

Gratis servicetjek af kroppen på genbrugspladsen i Mogenstrup
Torsdag d.14.juni kl.13.30-15.30
Affaldplus i Mogenstrup, på p-pladsen.
Mød sundhedskonsulenter fra Næstved Sundhedscenter. Du har mulighed for at få målt dit BMI, fedtprocent, taljemål, blodtryk, lungefunktion, risiko for sukkersyge og vejledning til rygestop.

Alle er velkomne – også kvinder!

Vidste du at
• mænd dør unødvendigt tidligere end kvinder
• mænd sjældent går til lægen og får deres diagnose for sent
• mænds ryge-, kost- og alkoholvaner halter langt bag kvinders

Vidste du at fysisk aktivitet
• øger den seksuelle drift
• nedsætter dødeligheden så snart du starter
• tænder udskillelsen af kroppens glædeshormon
• nedbringer blodtryk, kolesteroltal og fedtprocent
• forbedrer din lungefunktion

Vidste du at fysisk aktivitet også er
• en gåtur
• havearbejde
• sex
• en cykeltur

Vidste du at sund og varieret mad
• nedsætter risikoen for udvikling af livsstilssygdomme
• øger din energi til at klare dagens gøremål