Næstved Gymnasium og HF indgår som det første gymnasium et innovationspartnerskab med DTU Skylab. NGH Maker Space skal være rammen om et praksisnært læringsmiljø med fokus på elevernes udvikling af innovative kompetencer. Som en del af det nye partnerskab opretter Næstved Gymnasium og HF et nyt undervisningslokale med udgangspunkt i erfaringer fra DTU Skylab.

Foto: Næstved Gymnasium og HF

Det skriver Næstved Gymnasium og HF til Dit Næstved.

Rektor Susanne Stubgaard, som har indgået aftalen på plads med DTU, glæder sig meget over samarbejdet med DTU og de nye muligheder skolens elever og ansatte får.

”Min forventning er, at eleverne får mulighed for at udvikle og afprøve rigtig mange nye idéer. Den innovative tænkning og tilgang som fremtidens samfund har brug for, vil blive styrket på NGH.

Vi forventer at NGH Maker Space både vil være til gavn for elevernes egen læring, vores ansatte og samarbejdspartnere,” siger Susanne Stubgaard.

Samtidig med innovationspartnerskabet med DTU har Næstved Gymnasium og HF søgt Undervisningsministeriet om at kunne udbyde ny studieretning med matematik, fysik, informatik samt design og arkitektur. Initiativet bakkes op af DTU’s Rektor Anders Bjarklev:

”En studieretning som denne indeholder emner, der er af vital betydning for fremtidig uddannelse af ingeniører. Kombinationen af de teknisk-naturvidenskabelige kompetencer og aktiviteter, der fremmer innovation og kreativitet, vil give eleverne et særdeles solidt fundament for deres videre uddannelse inden for et af de områder, hvor der er et stort behov for kvalificeret arbejdskraft,” skriver Anders Bjarklev i sin anbefalingsskrivelse.

Sannie Fisker, Teamleder af Learning Space & Community DTU Skylab er glad for, at DTU kan inspirere Næstved Gymnasium og HF til at skabe rammer, der kan fremme innovationskapaciteten og ikke mindst innovationslysten blandt eleverne.

”DTU er ambassadør for Teknologipagten, og vi har forpligtiget os til at øge optaget af ingeniørstuderende. Vi håber derfor, at vi ved et mere aktivt samarbejdstilbud til gymnasier og tekniske skoler kan vise potentielle nye studerende, at de på DTU får rig mulighed for at udfolde deres kreativitet og omsætte deres ideer til virkelighed – fx via adgang til innovationshubben DTU Skylab”, siger Sannie Fisker.

Lektor Martin Frøhling er koordinator på NGK Maker Space, og har store forventninger:
”Det er en stor drøm, at kunne tilbyde et sådan lokale, og det vil give nye muligheder for vores elever, til at afprøve projekter og idéer på et helt nyt niveau. Og dette er i tråd med skolens vision om Fremtid, Faglighed og Fællesskab,” siger Martin Frøhling

Mål for NGH Maker Space

  • Alle elever introduceres til innovative arbejdsmetoder ved i starten af deres studie at gennemføre et forløb i NGH Maker Space med udgangspunkt i en konkret opgave.
  • Alle skolens elever gennemfører undervisningsforløb med udgangspunkt i autentiske cases i samarbejde med en lokal virksomhed, forening eller institution.
  • Der samarbejdes fortsat med øvrige ungdomsuddannelser, videregående uddannelser, Næstved Kommune samt andre interessenter om udvikle innovation-lab/Maker Space i Næstved Kommune. NGH har således allerede samarbejdsaftale med Erhvervs Akademi Sjælland (EASJ) om talentudvikling inden for innovation og entreprenørskab, og som udløber af dette samarbejde præsenterede en gruppe unge iværksættere – herunder elever fra NGH – projektet Remisen ved en reception på EASJ. http://www.remisen-naestved.dk/

    Maker Space forventes færdig etableret i løbet af efteråret 2018, med forventet åbning december 2018.