Kan man lave forretning på affald? 10 virksomheder mødte op den 18. juni til matchmaking hos AffaldPlus i Næstved. Her mødte innovative virksomheder regionens tre største affaldsselskaber til en snak om, hvordan affaldsressourcer kan genbruges og blive til en god forretning.

Foto: Væksthus Sjælland.

Det skriver Væksthus Sjælland til Dit Næstved.

50% af affaldet skal direkte kunne genanvendes. Det er et krav fra EU frem mod 2023, og blandt andet derfor åbnede AffaldPlus dørene op for at få en snak med virksomhederne om deres forslag til løsninger og mulighederne.

10 virksomheder mødte op, og der var masser at hente på de 3 timer, der var afsat.

“Vi prøver at lave vores events så korte og præcise som muligt. I dag havde vi 10 virksomheder med AffaldPlus. Der er masser af forretning at hente i affald for mange virksomheder, lige fra byggeriet til industrien.

Men det er processerne omkring det, der kan være svære, og det blev virksomhederne klogere på i dag,” fortæller projektleder Maria Tan Nielsen fra Conecting Zealand, som stod bag arrangementet.

Eventet hos AffaldPlus er en del af aktiviteterne under Connecting Zealand, som er et partnerskab mellem Væksthus Sjælland, Agro Business Park og CLEAN.

“Vi arbejder for, at virksomhederne kommer videre inden for miljøteknologi og ressourceeffektivitet. Og det gør vi blandt andet ved at lade virksomheder komme på besøg hos relevante leverandører eller kolleger.

Vi vil rigtig gerne være med til konkret at vise, hvordan man f.eks. kan optimere ressourceforbruget. Det er nemt at tale om det, men sværere i praksis og det vil vi gerne gøre lidt lettere,” fortæller Maria Tan Nielsen.

Det er især de 6 affaldsfraktioner bøger/papir, overskudstræ, kilderen plast, haveaffald/kompostjord, flamingo og tekstil som affaldsselskaberne gerne vil finde bedre muligheder for genanvendelse for.

Generelt var stemningen god hos AffaldPlus i Næstved og mange så gode muligheder.

“Virksomhederne tager godt imod muligheden for at komme direkte i dialog med affaldsselskaberne. I dag har vi arbejdet meget på at matche, så der var tid til at affaldsselskaberne kan komme direkte i dialog med virksomhederne. Det har været rigtig godt, og jeg håber selvfølgelig i dag er første skridt på rejsen mod at nogle virksomheder sparer på ressourcerne samtidig med, at de har fokus på bundlinjen,” fortæller Maria Tan Nielsen.

Connecting Zealand er et partnerskab mellem Væksthus Sjælland, Agro Business Park, CLEAN. Indsatsen er finansieret er Vækstforum Sjælland.

Del på sociale medier