Bilister kan nu støtte BK Næstved, hver gang der tankes brændstof. Det kan gøres helt uden, at det koster ekstra, fordi klubben har indgået en sponsoraftale med energiselskabet OK.

Foto: OK.

Det skriver OK til Dit Næstved.

Kuglen flyver afsted og tager kegler i bogstaveligt forstand, da en flok unge drenge har gang i en intens kamp.

Et næsten identisk scenarie udspiller sig på bane ved siden af. Her kastes den tunge kugle også afsted med stor præcision, og rammer de ti kegler for enden af banen

I Næstved Bowlingcenter er der gang i den, når BK Næstved træner.

Men selvom sporten tages seriøst af spillerne, er der også plads til et godt grin, fortæller formand Klaus Simonsen.

“Vi gør meget for at have det sjovt med hinanden, mens vi træner. Det betyder ikke, at vi ikke er seriøse, for det er vi bestemt også. Bowling er langt mere end en hyggeaktivitet,” siger han.

Glæden ved at bowle er ikke det eneste, der får smilet frem hos Klaus Simonsen og den øvrige bestyrelse i BK Næstved. Det gør en ny sponsoraftale med energiselskabet OK også.

Aftalen er simpel. Man kan støtte klubben med 5 øre for hver liter, der tankes hos OK. Det koster ikke ekstra at tanke, da det er OK og energiselskabets forhandlere, som betaler støtten. Man skal bare huske at melde sit OK Benzinkort til BK Næstveds sponsoraftale.

Bowlingklubben får 5 øre ekstra for den samme liter, hvis den lokale bilist køber el hos OK. Og yderligere 5 øre pr. liter, hvis man også har mobiltelefoni hos OK. På den måde kan man støtte spillerne med i alt 15 øre, hver gang man tanker en enkelt liter brændstof.

Støtte til styrkelse af sporten
I BK Næstved gøres der meget ud af at være en breddeklub, men det betyder ifølge formanden ikke, at der ikke er plads til de mere ambitiøse spillere.

“Her er plads til alle uanset niveau. Vi har topspillere og hyggespillere, og alder er ingen hindring. Man kan dyrke bowling i rigtig mange år. De dygtigste har tit en ret høj alder, og lige netop alderen betyder meget lidt i klubben, da vi gør meget for at lave aktiviteter og skabe et sammenhold på tværs af aldersgrupperne,” siger han og henviser til, at alle hold træner i forlængelse af hinanden for at nå at være i bowlingcenteret på samme tid.

BK Næstved har en af Sjællands største ungdomsafdelinger, men rummer også hold for folk med handicap. Trods et pænt medlemsantal i klubben, har sporten generelt oplevet et faldende medlemstal de seneste ti år.
Derfor har klubben indgået et samarbejde med Dansk Bowling Forbund for at udbrede kendskabet til sporten.

“Vi har oplevet en fremgang i medlemmer og er vokset fra 20 spillere til 55 på et par år, men det billede skulle gerne blive generelt for bowlingklubberne,” siger Klaus Simonsen, der håber, at sponsoraftalen med OK kan give yderligere vækst til klubben.

“Vi vil gerne bruge pengene fra OK-aftalen til at gøre opmærksomme på os selv og holde endnu flere arrangementer for vores medlemmer. Især de unge retter vi et stort fokus mod, da de nemmere trækker venner med sig til træning, og den vej igennem kan vi give dem et andet billedet af bowling, som mange tror, blot er en hyggelig hobby” siger han og pointerer, at den opfattelse lang fra er korrekt, da bowling er en hård sport, der kræver både disciplin, koncentration og styrke.

Lokale aktiviteter er OK
OK er med på banen, når flere af Danmarks bedste sportsudøvere kæmper for guld. Men støtten går ikke kun til eliten. I en lang årrække har OK også støttet lokalsporten, da virksomhedens tankstationer spiller en rolle i lokalsamfundet. Derfor har det virket naturligt for OK at støtte lokalsporten.

“Lige nu har mere end 1.600 foreninger over hele landet en sponsoraftale med OK. Sponsorkronerne bliver omsat til mange gode oplevelser i klubber og foreninger og hjælper med til, at børn og unge har mulighed for at dyrke idræt, der hvor de bor,” siger Anders Knudsen, salgsdirektør i OK.

Fakta om OK og sponsoratet:

  • OK er et dansk andelsselskab, ejet af cirka 12.000 kunder og forhandlere
  • OK forsyner boligejere, landbrug og erhvervsliv med olie, brændstof, naturgas, varmepumper, solceller, el, mobiltelefoni og forsikringer
  • OK støtter sammen med de lokale OK-forhandlere omkring 1.600 klubber og foreninger over hele landet. Foruden sporten støtter OK bl.a. arbejdet i SOS Børnebyerne samt Dansk Handicap Idræts-Forbund