Priserne på sommerhuse er steget igennem de sidste par år, hvor blandt andet Næstved Kommune har oplevet de største stigninger.

Gennemsnitsprisen for et 80 kvadratmeter sommerhus på Vest- og Sydsjælland ligger på omkring 1,1 millioner kroner, hvor de billigste sommerhuse kan findes i Holbæk Kommune. Har man ønsker om at købe sommerhus her, skal man af med cirka 850.000 kroner, og ønsker man et sommerhus i den kommune med den højeste kvadratmeterpris, Næstved, skal man grave dybt i lommerne og betale næsten det dobbelte, cirka 1,64 mio kroner.

Selvom sommerhusene er billigst i Holbæk Kommune er det her, der er sket den største procentmæssige stigning. Siden år 2015 er prisen steget med næsten 29%, hvilket gør Holbæk Kommune til den kommune på Sjælland med den største stigning i kvadratmeterpris, efterfulgt af Næstved Kommune, der med en stigning på godt og vel 26% befinder sig på en andenplads.

Det er ikke kun på prisen de to kommuner adskiller sig. Ser man på salgstiden for et sommerhus i kommunerne, er der en større forskel at finde. I Næstved bliver et sommerhus i gennemsnit solgt efter cirka 6 måneder, mens et sommerhus i Holbæk typisk står til salg i op til 10 måneder. Det er kun Kalundborg Kommune der overgår Holbæk, med en salgstid på 11 dage mere.

Næstved boligadvokat ved Boligadvokat24.dk mener også, at de kan mærke til den stigende efterspørgsel. Han udtaler, “De populære sommerhusområder har ligesom resten af landet oplevet stigninger i pris, hvorfor især nogle københavnere er begyndt at søge nye alternativer. Vi oplever en stigning i arbejdsopgaver med skøder, gennemgang af købsaftaler og tilstandsrapporter mv. fra folk i København og omegn, som til langt billigere priser kan få det samme, som hvis de valgte sommerhus i områder som Hornbæk og Gilleleje. Forskellen er blot afstanden til og fra sommerhuset.”

En sommerhus boligadvokat, er, som ved almindelige ejendomshandler, til stede fra handlens start til slut. De kan bl.a. opnå et nedslag i prisen, stå for berigtigelsen af handlen samt vejlede og rådgive om hele handlen.