Næstveds elskede drage og symbol for børnekulturen får nu ny luft under vingerne. Til efteråret bliver historien om, hvordan Næssi landede i Næstved til en teaterforestilling for de mindste.

Foto: Grønnegades Kaserne Kulturcenter.

Det skriver Grønnegades Kaserne Kulturcenter til Dit Næstved.

Alle børn i Næstved elsker Næssi, men hvordan er det lille barns første møde med den grønne drage egentlig? Det sætter den nye forestilling “Næssi finder hjem” fokus på.

Her kommer publikum tæt på Næssi og får derudover fortalt historien om, hvordan Næssi i tidernes morgen kom til Næstved.

Forestillingen er skabt af Teatret Aspendos og er målrettet børn på 2-4 år. I den nye forestilling møder man ikke Næssi i fuld figur men i en mindre udgave. Næssi bliver nemlig lavet som dukke i ca. 1 meters højde af scenograf og dukkemager Kristian Knudsen.

Velkommen til Næssis univers
Børnekulturkonsulent Katrine Gjesing har igennem længere tid ønsket at skabe et format til de helt små børns første møde med Næssi.

“Børnehavekoncerterne og Næssis nytårskoncert er jo helt fantastiske for større børn, men jeg synes, der har manglet et roligere udtryk til de helt små børn, hvor de kan lære Næssi og hans univers at kende,” fortæller Katrine Gjesing.

Derfor har hun sammen med Steffen Sommerstedt fra Teatret Aspendos indgået et samarbejde om at skabe en varm og musikalsk teaterforestilling om Næssi for de mindste.

Ud over Steffen Sommerstedt medvirker også skuespiller Anne Sofie Reumert Knudsen i forestillingen, som er instrueret af Niels Grønne fra Dansk Rakkerpak. Desuden vil forestillingen indeholde flere af de kendte “Næssi-sange” skrevet af Ulla Abdullas Cocobongoband.

Historien om Næssi fortalt for de mindste
Den nye forestilling baserer sig på de oprindelige fortællinger om dragen Næssi, der arbejder som vagtdrage for en sur konge i Eventyrien. Næssi duer ikke til jobbet og flyver væk i håbet om at finde et sted, hvor han kan slå sig ned og føle sig hjemme.

Da han under sin flyvetur får øje på omridset af Næstved By, kan han genkende sig selv og får lyst til at lande. Han dumper ned på bakken ved Sjølundstårnet, bliver venner med Ulla Abdulla og i stedet for vagtdrage bliver hans nye job at danse og lege med alle Næstveds børn.

Forestillingen handler med andre ord om at føle sig hjemme, om at stå ved hvem man er og betydningen af at blive taget godt i mod.

Den nye forestilling indgår i den kommunale teaterordning WAUW, hvor den spiller i efteråret 2018 og vil også komme til at spille under Børnekulturfestivalen i 2019.