12 drenge fra Næstved og Køge udgør tilsammen cykelholdet Team Næstved, der deltager i LøkkeFondens Challenge 2018. Den 4. april modtog holdet nye cykler og udstyr af fonden, så de er klar til udfordringens cykelløb på 600 km.

Foto: EUC Sjælland.

Det skriver EUC Sjælland til Dit Næstved.

EUC Sjælland dannede rammerne, da en række spændte unge mænd modtog nye cykler og udstyr på vegne af deres cykelhold, Team Næstved. Holdet består af elever fra EUC Sjælland og Ålestokgården Produktionskole i Næstved, samt elever fra Klemmenstrupgård Produktionshøjskole i Køge.

Med dem var også faglærer fra murerafdelingen på EUC Sjælland, Martin Kryger. Han er holdets træner, og leder den fysiske optræning til udfordringen.

LøkkeFonden er stiftet af statsminister Lars Løkke Rasmussen, og er uafhængig af partiet Venstre. Fonden arbejder med at støtte utilpassede drenge gennem initiativer som DrengeAkademiet og LøkkeFondens Challenge.

Challenge-projektet, der startede i 2014, kredser om at hjælpe drenge i alderen 16-25 år, der kæmper med forskellige faglige og sociale udfordringer. Projektets overordnede formål er, at få de unge i gang med et uddannelses- eller jobforløb, men deres deltagelse hjælper dem ligeledes til at få en sundere livsstil, og en fornyet tro på egne evner og potentiale.

Drengene undervises løbende i cykeltræning og personlig udvikling, der fokuserer på kompetencer som engagement og vedholdenhed. Senere på året kulminerer træningen i cykelløbet “Rundt i Danmark”, hvor de unge cykler godt 600 km over fem dage.

På landsplan deltager der i årets Challenge seks træningshold. Mens Team Næstved repræsenterer Sydsjælland, kommer de resterende træningshold fra København, Odense, Middelfart, Kolding og Hedensted.