Industri- og Håndværkerforeningen i Næstved fortsatte den årlige tradition torsdag den 6. april, da fem udvalgte elever fra EUC Sjælland modtog legater for deres sociale og faglige engagement.

Det skriver EUC Sjælland til Dit Næstved.

Den sene eftermiddagssol var gemt godt væk bag grå skyer, men den havde alligevel ikke en chance for at skinne om kamp med de begejstrede legatmodtagere.

De unge talenter repræsenterer hver deres fag, men fælles for dem alle er, at de ikke kun er dygtige til deres håndværk, men også har hjertet på det rette sted.

Lokalet summede af begejstring, og stoltheden lyste ud af de unges familier, da formanden for Industri- og Håndværkerforeningen, Hans Henrik Knudsen, indledte ceremonien:

“Håndværkerfaget har jo bredt sig siden jeg var ung. Dengang hed det ‘murer’ og ‘tømrer’, men i dag har vi også æren af at hylde faggrupper, som eksempelvis tandklinikassistenter. Som altid lægger vi dog vægt på, at legatmodtagerne ikke kun er gode elever, men også gode kammerater,” sagde han i sin åbningstale.

Årets legatmodtagere og formanden for Industri-og Håndværkerforeningen. FOTO: EUC Sjælland.

Den første der modtog legat og rosende ord var den kommende tandklinikassistent, Lærke Mamie Lumeh. Hun er indstillet af sine faglærere i tandklinikafdelingen grundet hendes høje ambitionsniveau, og den store personlige og faglige udvikling hun har været igennem. Det var en stor overraskelse, da hun fik af vide, at hun ville modtage legatet og “der faldt måske en enkelt glædeståre eller to” ifølge familien.

Inden for smedefaget var Frederik Vive Petersen indstillet. Frederik besidder en særdeles stor faglig stolthed, og er i høj grad en god kammerat, der altid tager sig tid til at hjælpe. Den unge herre var ydmyg, og fortalte blot, at det var en “dejlig følelse” at blive anerkendt på denne måde.

Natalie Louise Jørgensen læser til personvognsmekaniker, og hendes faglærere beskriver hende som en “stille fighter”, der har både hænder og hovedet skruet godt på. I undervisningen udfordrer Natalie sine lærere og andre elever med hendes tekniske indsigt, mens hun udviser en hjælpsomhed ud over det sædvanlige.

Den eneste, der kendte til legatet inden ceremonien var Casper Beier Møller. Hans kæreste har nemlig tidligere modtaget studielegatet for hendes bestræbelser som frisørelev. Tømrerelevens indstilling tegner billedet af en flittig ung mand, der også formår at give andre elever en hjælpende hånd med deres opgaver. Casper var som de andre elever overrasket over hans udvælgelse, og bed mærke i, at legatet er en stor anerkendelse.

Malereleven Karoline Frost Nørgård tilsluttede sig denne bemærkning, og fortalte yderligere, at legatet samtidig er bekræftelse af, at det man gør er godt. Ikke nok med Karoline har et godt samarbejde med sin mester, så er hun også en dygtig maler, der altid viser en stor empati over for sine klasseskammerater.

Med legatet følger der også en ekstra cadeau i form af et pengebeløb, og størstedelen af årets legatmodtagere svarede hurtigt på hvad pengene skal bruges til. Lærke, Natalie og Karoline vil alle spare pengene op, mens Casper fortalte, at pengene skal gå til det hus han har købt sammen med sin kæreste. Herimod var Frederik ikke helt afklaret, men én ting var sikkert;

“Pengene ender i hvert fald ikke på opsparingen! De bliver nok brugt på noget sjovt i stedet for,” lød det fra ham.

Som noget ekstraordinært i år, har Industri og Håndværkerforeningen valgt at donere yderligere 25.000 kr. til EUC Sjællands deltagelse i Skills 2019, der vil udspille sig i Arena Næstved. Lokalmesterskaberne i Skills løber allerede af stablen den 3. – 4. maj 2018 i Næstved Stor- og Megacenter.

Legatmodtagere 2018

Lærke Mamie Lumeh, 19 år fra Næstved; tandklinikassistent i lære hos Hårlevtandlægerne.

Frederik Vive Petersen, 19 år fra Glumsø; smed i lære hos Veltec Industrial Services A/S.

Natalie Louise Jørgensen, 22 år fra Menstrup; personvognsmekaniker i lære hos Henrik Hansen Automobiler A/S.

Casper Beier Møller, 27 år fra Næstved; tømrer i lære hos CC Totalbyg ApS.

Karoline Frost Nørgård, 20 år fra Næstved; maler i lære hos Malermester Klaus Ege Hansen.