Det er nu, man skal søge, hvis man vil være med til at skabe endnu mere liv i Næstved Bymidte. Fire af kommunens politiske udvalg har afsat 200.000 kr. til en nyoprettet gruppe, som skal sætte events og projekter i søen og samarbejde med Næstved Kommune om byudvikling. 

Foto: Næstved Kommune.

Det skriver Næstved Kommune til Dit Næstved.

Næstved Bymidte skal udvikles, og hvem kender byen bedre end dens borgere?

For at inddrage borgere og bymidtens professionelle aktører har Byrådet besluttet at nedsætte en gruppe, der sammen skal videreudvikle byen. Til det formål får gruppen 200.000 kr., som den selv kan råde over.

Gruppen bliver en vigtig aktør i at videreudvikle og sikre stemning og aktiviteter i bymidten. Et fokus, som Byrådet er meget optaget af.

Gruppen vil komme til at bestå af omkring 12 personer, hvoraf de syv er professionelle aktører fra bl.a. turistforeninger, kulturlivet og Næstved Cityforening. Hvad angår de fem resterende medlemmer, bliver der ikke stillet krav til, hvor de kommer fra, eller hvad deres spidskompetencer er. De skal bare være idérige og meget engagerede i bymidtens udvikling.

“Vores bymidte er vores allesammens. Det er derfor meget vigtigt, at vi inviterer borgerne med til at påvirke, i hvilken retning byen skal bevæge sig, og at de selv er med til at bevæge den,” fortæller Linda Frederiksen, formand for Kultur- og Demokratiudvalget.

En by med både nyt og gammelt  
Ud over oprettelsen af bylivsgruppen sker der mange andre begivenheder i Næstved i disse år. Byen får snart to helt nye parkeringshuse, som vil kunne aflaste bymidten og give borgerne en nem adgang til byens mange specialbutikker. Der skabes nye aktiviteter i byrummene, som bl.a. motionslegeplads på Munkebakken og kulturlegeplads ved den fritlagte Suså.

Kommunen vedtog sidste år en ny udviklingstrategi for bymidten, og om få måneder kommer der endnu flere studerende til, når første del af det nye Campus Næstved åbner langs Munkebakken.

“Næstved Bymidte har rigtigt meget at byde på. Det er en kombination af attraktivt handelsliv, et spændende restaurationsmiljø, hyggelig torvehandel, historiske bygninger, unik gavlkunst og et rigt kulturliv. Bymidten skal udvikle sig sammen med brugerne af denne, derfor ser Næstved Cityforening frem til at samarbejde med de mange aktører samt brugere af byen i bylivsgruppen.

Vi løfter bymidten bedst, når vi løfter i flok. På den måde får vi alle perspektiver, idéer og synspunkter med i processen. Vi glæder os til at byde endnu flere velkommen i bymidten,” siger formand for Cityforeningen, Lars Børsting.

Tilmelding til den nye bylivsgruppe 
Hvis man ønsker at gøre en forskel og skabe mere liv i Næstveds historiske centrum, så skal man skrive et par ord om sig selv, og hvad man brænder for at skabe i bymidten.

Send en mail til: Center for Plan og Miljø på blivhoert@naestved.dk inden 18. april 2018.