20 borgere har reageret på Næstved Kommunes annonce, der opfordrede til at blive medlem af Byrådets Landdistriktsudvalg. Fire er nu valgt, og det betyder, at udvalget nu for alvor kan trække i arbejdstøjet og komme med input og nye tanker i forhold til at styrke udviklingen i landområderne. 

Det skriver Næstved Kommune til Dit Næstved.

Det er ikke kun Næstved Byråd, der synes, det er vigtigt at udvikle HELE kommunen. 20 borgere har sendt en ansøgning om at blive medlem af Landdistriktsudvalget.

De responderede på en annonce, som efterlyste folk, der “Vil helt ind i udviklingens maskinrum” og som er interesseret i natur, oplevelser og turisme.

“Jeg vil gerne sige tak til alle dem, der har vist interesse for Landdistriktsudvalget og sendt os en ansøgning. Det har været svært at vælge, men vi har lagt vægt på både at få mænd og kvinder med og få en spredning i aldre, interesser og geografi.

Nu har vi holdt det første møde, hvor alle har været til stede. Og jeg forventer mig rigtig meget af de næste, for vi har en god energi sammen. Vi har idéer og har forskellige holdninger, men er enige om, at vi virkelig vil hele kommunen,” fortæller Thor Temte, der er formand for Landdistriktsudvalget.

Udvalget har valgt Liane Hovgaard Jensen, Torben Stenstrup, Thit Birk Petersen og Lars Børsting som nye medlemmer. Udvalget har besluttet, at de i år vil sætte særlig fokus på oplevelser, turisme og natur. Næste år bliver det kollektiv trafik, trafik og nye transportformer, som får udvalgets særlige opmærksomhed.

Landdistriktsudvalget er samlet. Fra højre: Thor Temte, Torben Stenstrup, Charlotte Roest, Rico Carlsen, Thit Birk Petersen, Cathrine Riegels Gudbergsen, Liane Hovgaard Jensen, Lars Børsting og Brian Hornbek. Foto: Næstved Kommune. 

Et udvalg med en klar mission 
Landdistriktsudvalget skal analysere muligheder og begrænsninger i forhold til at udvikle landområderne i Næstved Kommune. Udvalget skal udarbejde forslag og initiativer, der skal styrke bosætning, servicering og udvikling uden for Næstved by.

Forslagene vil blive forelagt andre relevante politiske udvalg, og sammen skal man få initiativer og forslag gjort til virkelighed.

Udvalgets arbejde skal også foregå i tæt samarbejde med lokalråd, lokale foreninger, borgergrupper og beboere i landområderne og landsbyerne.

Landdistriktsudvalget består af ni medlemmer. Foruden de fire nye er fem er udpeget af Byrådet – Brian Hornbek (A), Cathrine Riegels Gudbergsen (V), Charlotte Roest (A), Rico Carlsen (V) og Thor Temte (Ø), som er formand.

GemGem