Robotteknologi betyder ikke afvikling og færre jobs i erhvervslivet men udvikling og nye arbejdsfunktioner. Det var konklusionen, da 50 repræsentanter for industrivirksomheder i Næstved og Slagelse den 7. februar besøgte robotmiljøet i Odense på en studietur, der var arrangeret af Næstved Erhverv og Slagelse Erhvervscenter.

Foto: Næstved Erhverv.

Det skriver Næstved Erhverv til Dit Næstved.

Odense har det seneste årti udviklet et af Europas stærkeste miljøer inden for robotteknologi, og Teknologisk Institut i Odense, hvor besøget foregik, har to store udstillingshaller med masser af forskellige robotter og eksempler på deres anvendelse.

Mulighederne spænder fra montage, svejsning og overfladebehandling til kvalitetskontrol, pakning og lagerstyring.

Og Teknologisk Institut kunne berette, at virksomheder, der allerede har indført robotteknologi både har optimeret deres produktion og oprettet nye jobs i form af robotoperatører, programmører og it-medarbejdere.

Med andre ord: Robotter er vejen frem for virksomheder, der vi stå stærkt i fremtiden.

En af deltagerne, der fik udbytte af turen, er Bjarne Sørensen, Engineering & QA Manager i ventilationsvirksomheden Novenco i Næstved:

“I Novenco har vi taget et første skridt og købt vores første robot, der er en svejserobot. Den installeres til sommer, og besøget ved robotmiljøet i Odense gav mig inspiration til andre muligheder for robotteknologi vores produktion,” lyder det fra Bjarne Sørensen.

En anden deltager er Jens Larsen, direktør i Ollerup Maskinfabrik i Slagelse, der allerede har flere års erfaring med robotteknologi:

“Vi har anvendt svejserobotter i 15 år, men turen til Odense åbnede mit blik for, at vi også kan bruge robotter på flere områder, for eksempel til bukning af metalemner,” udtaler Jens Larsen.

Næstved Erhverv og Slagelse Erhvervscenter sætter fokus på erhvervslivets muligheder inden for robotter og planlægger en række nye aktiviteter for virksomheder, der overvejer at indføre robotteknologi.