Foreningen BROEN Danmark, der har en lokalafdeling i Næstved, er nomineret til Børnehjælpsdagens Lillebror Pris 2018.

Det skriver Børnehjælpsdagen til Dit Næstved.

Børnehjælpsdagens Lillebror Pris hylder hvert år en forening, et projekt, initiativ mv., der har ydet en ekstraordinær indsats til fordel for børn og unge i Danmark.

BROEN Danmark, der er repræsenteret med en lokalafdeling i Næstved, er blandt de tre kandidater, som er nomineret til prisen – og de medfølgende 50.000 kroner.

Siden 2002 har BROEN Danmark hjulpet udsatte børn og unge med at få et aktiv fritidsliv i deres lokalområde – således også i Næstved, hvor lokalafdelingen blev etableret i 2010. Den seneste årsopgørelse viser, at 164 børn og unge i 2017 har fået støtte gennem BROEN Næstved, der pt. har 5 frivillige tilknyttet – og som i øvrigt samarbejder tæt med fagpersoner i kommunen samt det lokale foreningsliv.

Foto: Børnehjælpsdagen.

Børnehjælpsdagens Priskomité har udpeget de tre nominerede på baggrund af 66 indstillinger fra offentligheden.

Udover foreningen BROEN Danmark er også læringsprogrammet ‘Lær for Livet’ samt organisationen ‘Læs for Livet’ nomineret.

Priskomitéen udpeger ligeledes den endelige prismodtager, der bliver hædret ved en smuk ceremoni, den 22. marts 2018 på Københavns Rådhus.

Nyt tiltag med nomineringer
Børnehjælpsdagens Lillebror Pris er blevet uddelt siden 1993 – og kan i år fejre 25 års jubilæum. Det er imidlertid første gang, at en nomineringsrunde finder sted.

“Vi glæder os over, at der er så mange gode initiativer til gavn for børn og unge i Danmark. Med nomineringerne får vi mulighed for at hylde en større del af det værdifulde arbejde, som ofte er forankret i lokalsamfundet – for eksempel gennem frivillige kræfter. Dét er en indsats, som både fortjener anerkendelse og opmærksomhed”, forklarer Ina Thorndahl, der er direktør i Børnehjælpsdagen.

“Vi opfordrer offentligheden til at hjælpe os med at dele budskabet om de tre nominerede blandt andet via Børnehjælpsdagens Facebookside“, afslutter hun.

Børnehjælpsdagen er en landsdækkende hjælpeorganisation, der arbejder – året rundt – med at styrke anbragte børn og udsatte unge i Danmark.

FAKTA:

  • Børnehjælpsdagens Lillebror Pris uddeles hvert år til en organisation, virksomhed, forening eller et projekt, som har ydet en indsats udover det sædvanlige for børn og unge i Danmark.
  • I 2017 gik Børnehjælpsdagens Lillebror Pris til rådgivningstilbuddet headspace, som er lokalt forankret i 17 danske byer.
  • Med Børnehjælpsdagens Lillebror Pris følger 50.000 kroner samt en Lillebror-statuette, der er skabt af kunstneren Hanne Varming.
  • Børnehjælpsdagens Lillebror Pris 2018 bliver uddelt den 22. marts på Københavns Rådhus, hvor prismodtageren bliver offentliggjort (personlig invitation påkrævet).
  • I 2018 kan Børnehjælpsdagens Lillebror Pris fejre 25 års jubilæum.