Næstved Kommune kæmper i øjeblikket sammen med forældre for at få bugt med et større angreb af fnat centreret omkring Kobberbakkeskolen afd. Sydby.

Det skriver Næstved Kommune til Dit Næstved.

Kobberbakkeskolen afd. Sydby har fredag den 15. december besluttet at lukke skolen, foreløbig til og med tirsdag den 19. december, da der er konstateret flere tilfælde af den meget smitsomme fnat og skorpefnat.

Skolen vil nu blive grundigt rengjort og desinficeret, og forældrene er blevet anmodet om at holde godt øje med børnene og eventuelle symptomer på fnat, som er kløe og udslæt.

Er man smittet, eller har man været i kontakt med nogen, der er smittet, lyder anbefalingen fra kommunens hygiejnesundhedsplejerske, at man straks kommer i behandling med en specialcreme, der fås i håndkøb på apoteket.

Statens Serum Institut er lige nu i gang med at udarbejde en særlig vejledning. Hvis SSI kommer med nye og skarpere instrukser, kan det betyde, at afdeling Sydby må holde lukket frem til juleferien på onsdag for undervisningsdelen og fredag for SFO.

“Vi har taget det alvorligt fra start af. Vi troede i starten, at der var tale om isolerede tilfælde, men allerede et døgn efter kunne vi se, at smitten havde bredt sig.

Og fredag har vi så besluttet at lukke hele skolen, da smitten er udbredt i sådan et omfang, at vi ikke længere kan styre det. Vi har hele tiden været i tæt kontakt med kommunens hygiejnesundhedsplejerske, og nu er Statens Seruminstitut også ind over.

Når det er sagt, så vil jeg gerne sende en ros og en tak til børnene og deres forældre, som bakker op og holder øje med, om de er smittet og agerer på det,” lyder det fra Annika Bramming, skoleleder på Kobberbakkeskolen.

Læs mere om symptomer og behandling af fnat i linket:
https://www.sst.dk/da/sygdom-og-behandling/smitsomme-sygdomme/~/media/93DC41E896BC46A6AF6D4F3BA13F027F.ashx