KultKIT-projektpartnerne er allerede i strålende julehumør, og til årets sidste møde i Nykøbing F. den 14. december godkendte projektpartnere de fem nye dansk-tyske mikroprojekter om fodbold, kunst og sang.

“Det handler om mere en kampe”. Foto: Næstved Kommune

Det skriver Næstved Kommune til Dit Næstved.

Med de bevilligede projekter er kultKIT-familien vokset til 34 mikroprojekter inden for kultur, idræt, fritid og uddannelse, og antallet af deltagere i kultKIT-projekter runder et pænt 2.000-tal.

Blandt de nye projekter er “Det handler om mere end kampe”, som er et samarbejdsprojekt mellem Holmegaard Glasværks Boldklub i Næstved og TSV Gremersdorf fra Kreis Ostholstein om fælles fodboldtræning for unge. De to fodboldforeninger har allerede gennemført to succesfulde kultKIT-projekter.

Peter Krüger fra Holmegaard Glasværks Boldklub fortæller, at både trænere og fodboldspillere har lært rigtig meget, både sprogligt, kulturelt og fodboldmæssigt

“Vi har i Holmegaard kun positivt at sige om vore tyske venner og hele projektet. Det har været en fantastisk oplevelse hele vejen igennem,” siger han.

De andre mikroprojekter beskæftiger sig med så forskelligt indhold som skak, fodbold, kolonihaver, kunst, musik, historie, kultur, sang, håndbold, skoleudveksling, teater, filmproduktion, dykning, cykelture og turisme – og alle projekter har en målsætning om at fremme den dansk-tyske kulturforståelse og de sproglige færdigheder i dansk og tysk som nabosprog, fint i tråd med kultKIT-projektets overordnede formål om at øge den kulturelle og sproglige forståelse i Femern Bælt Regionen ved at bringe mennesker sammen på tværs af den dansk-tyske grænse.

KultKIT er et Interreg5A-projekt, som gennemføres i samarbejde mellem de danske kommuner Næstved (leadpartner), Guldborgsund, Vordingborg og Lolland, og på tysk side deltager Kreis Ostholstein, Kreis Plön og Hansestadt Lübeck og Stadt Fehmern. Desuden deltager Professionshøjskolen Absalon og børnehaven Kastanienhof i Oldenburg i projektet.

Samarbejdet i kultKIT blev påbegyndt i august 2015, og projektet afsluttes i juli næste år. Projektet har fået en glimrende midtvejsevaluering, og projektpartnerne planlægger et nyt Interreg-projekt som – i fald det bevilliges – vil starte i august 2018.

Der er stadig midler i puljen og næste ansøgningsfrist er den 28. februar 2018 – og hvis du vil erfare mere om støttemuligheder, så bliver der indbudt til et informationsmøde i Vordingborg den 11. januar 2018. Læs mere på www.kultkit.eu.