De seks borgergrupper i Næstved Kommune, der har søgt om støtte fra Bredbåndspuljen 2017 har alle fået bevilget deres ansøgninger. 28, 1 mio. kr., svarende til mere end en fjerdedel af det samlede beløb på 100 mio. kr., går dermed til bedre bredbånd i Næstved. 

Det skrive Næstved Kommune til Dit Næstved.

I Næstved Kommune havde man nok en vis forventning om, at borgergruppernes ansøgninger til Bredbåndspuljen 2017 ville give nogle bevillinger. Og optimismen steg nogle grader, da regeringen fik flertal bag en forhøjelse af støttebeløbet fra 40 mio. kroner til 100 mio. kr.

Men den positive overraskelse var stor, da det stod klart, at samtlige ansøgninger i Næstved Kommune var blevet imødekommet.

Og yderligere rummede meddelelsen fra statens bredbåndspulje den glade tilføjelse om, at Sneslev-projektet – som nok fik en bevilling i 2016, men måtte nøjes med de sidste penge i puljen – nu også kan realiseres, idet dette projekt fik bevilget de manglende 5,2 mio. kroner.

I alt har projekterne i Næstved fået imponerende 28, 1 mio. kroner fra Bredbåndspuljen – et beløb, der gør, at Næstved klart indtager en fornem førsteplads blandt de danske kommuner.

Byrådet og borgmester Carsten Rasmussen har gennem en årrække gjort, hvad der er muligt for kommunerne for at fremme netdækningen i kommunen.

“Jeg kan næsten ikke forestille mig en bedre nyhed til det afgående byråd end meddelelsen, om at næsten 900 husstande og virksomheder i Næstved Kommune nu kan få netforbindelse i højhastighed. Det betyder meget for bosætningen og erhvervsudviklingen i hele Næstved, at flere og flere områder kan markedsføre sig som digitalt opdaterede.

Der er derfor også al mulig grund til at sende en hilsen og en varm tak til alle de aktive borgere, der har hentet denne sejr hjem. Mange har slidt skosålerne tynde med at kontakte naboer og genboer for at samle så mange interesserede som muligt. Det er virkelig godt gået,” lyder det fra borgmester Carsten Rasmussen som reaktion på det flotte resultat.

Bredbåndspuljen gentages igen i 2018, og Energistyrelsen melder ud om ansøgningsfrister o.lign. medio 2018.