For parret Dan og Rhiannon Cave-Walker har tilliden fra deres forhold hjulpet dem til at nå nye højder i akrobatikkens verden. Oplev dem til DGI International GymShow i Næstved den 26. januar 2018.

Pressefoto.

Det skriver DGI til Dit Næstved.

Parret har lovet at give publikum WOW-FAKTOR, når det ser ud som om, at de falder. Publikum kan dog føle sig helt trygge, da der ligger meget erfaring bag det de laver.

Det var lidt af et tilfælde, at det akrobatiske par Rhiannon og Dan Cave-Walker kom til at arbejde sammen som duo.

Dan og hans daværende makker i hand-to-hand akrobatik var for nyligt stoppet med at arbejde sammen, og det fik det 25-årige par til at spørge sig selv og hinanden: “Hvorfor prøver vi to ikke at arbejde sammen?”

For faktisk havde parret allerede erfaring med at være et par. De havde nemlig igennem de foregående seks år været kærester, og deres forhold uden for scenen skulle vise sig at være en stor fordel i deres professionelle karriere.

“Det har en effekt på vores samarbejde, at vi også har et personligt forhold til hinanden. Det har hjulpet os til at presse igennem og udvikle os hurtigt, fordi der allerede fra start var den nødvendige tillid mellem os. Det var ikke noget, vi først skulle opbygge, og derfor har vi været igennem en hurtig udvikling i forhold til, hvad man normalt ser hos hand-to-hand duoer,” siger Rhiannon Cave-Walker.

Dynamisk akrobatik i vente
Og derfra har det taget fart. Med en solid portion tillid fra parforholdet har parret nemlig hurtigt kunne kaste sig over at udforske deres akrobatiske formåen. Og netop det at kalde sig for akrobater betyder meget for dem begge.

“Når jeg fortæller folk, hvad jeg laver, plejer jeg at sige, at jeg er akrobat. Jeg siger ikke, at jeg er gymnast eller cirkusartist, fordi jeg oplever, at folk ofte forbinder bestemte stereotyper med de to mærkater. Vi laver akrobatiske bevægelser, som presser vores kroppe til at yde det maksimale – og derfor er vi akrobater,” siger Rhiannon Cave-Walker.

Både Dan og Rhiannon Cave-Walker er uddannede fra cirkusskolen DOCH, School of Dance and Circus, i Stockholm, og til daglig arbejder de sammen med fire andre artister og en musikant om cirkuskollektivet Fauna. Mens Dan begyndte sin karriere som 7-årig, begyndte Rhiannon allerede at udforske akrobatikkens verden, da hun var fire år gammel.

“Til International Gym Show laver vi vores duo-performance, som er en intens act med dynamisk akrobatik og flydende koreografi. I virkeligheden er det en demonstration af den tillid og kærlighed, som Dan og jeg har sammen,” siger Rhiannon Cave-Walker.

Lover wow-faktor og gensidig tillid til show
Mens Rhiannon er handbalancer, var Dan oprindeligt hand-to-hand flyer, hvilket betyder, at han var den øverste – der “fløj” – ved hjælp af hans tidligere partners krop. I dag er det hans krop, der “flyves” på, når Rhiannon ved hjælp af Dan når både nye højder og nye dybder i sine kropsudfoldelser.

Som tilskuer bliver man både opslugt af den fængslende kontrol og ro, der opstår, når de to balancerer sammen, hver for sig, på hinanden og under hinanden – og også af det sus, det giver i maven, når Rhiannon lader sig falde – og gribe – af Dan.

Selvom de to akrobater begyndte deres professionelle samarbejde ved et tilfælde, så udvikler de sig fortsat både professionelt og privat. Det sidste år har de turneret i flere forskellige lande med deres akrobatiske show, og samtidig er de også i dag mand og kone, der deler efternavn.

De ser begge frem til showet i Danmark, hvor de lover publikum, at flere følelser aktiveres, når de fremfører deres act, der både skal symbolisere tillid og kontrol.

“Vi vil gerne give folk wow-faktor og have dem til at udbryde “wow!”, når det ser ud som om, at jeg falder. Men samtidig skal publikum også føle sig trygge. De skal stole på os og stole på det, vi laver – på samme måde som vi stoler på hinanden som par. Det er fedt at have et gensidigt forhold til publikum,” siger Rhiannon Cave-Walker og slutter med at lægge vægt på at det signal, de vil sende til publikum er “Don’t worry – we got this!”

DGI International GymShow
Hvert andet år inviterer DGI nogle af verdens bedste artister, gymnaster og dansere til International GymShow for at give danskerne mulighed for at opleve verdensklasse performances i alle afskygninger.

DGI Verdensholdet kan også opleves sammen med de internationale artister og til showet i januar kan man for første gang opleve de sidste 3 hold, der tidligere har indtaget scenen herhjemme og på deres rejser i verden. Som tilskuer vil man kunne opleve dele fra showet ZOOM, Orbita og IMANI.

DGI International GymShow kommer for første gang til Arena Næstved den 26. januar 2018 og billetter kan købes på billetten.dk.