Tusinder af elever fra landets 6.-7. klasser arbejder i disse uger med temaet vand. Eleverne deltager i den landsdækkende innovationskonkurrence Projekt Edison. 1.-2. november var der lokalfinale i Næstved, hvor en gruppe elever fx præsenterede en oversvømmelses-sensor, der skal slå alarm, når vandet stiger.

Projekt om vand, der stiger – oversvømmelses-sensoren slår alarm. Foto: GF Fonden.

Det skriver GF Fonden til Dit Næstved.

Det har bogstavelig flydt med gode ideer i Næstved i de seneste uger. 665 elever fra kommunens 6. og 7. klasser har deltaget i den landsdækkende innovationskonkurrence Projekt Edison, der gennemføres af Fonden for Entreprenørskab og GF Forsikrings fond – og der har stået vand på programmet.

Ved lokalfinalen, der løb af stabelen i denne uge i Næstved, kunne man blandt andet møde elevgrupper, som har arbejdet med skadeforebyggelse og nye løsninger til håndtering af fremtidens store regnmængder.

“Vand er et super interessant tema, som eleverne nemt kan relatere til.

Mange af eleverne har selv oplevet, hvor vildt det kan gå for sig, når vi eksempelvis har haft skybrud, og derfor er det selvfølgelig glædeligt, at der er unge hoveder, som kommer med nye bud på, hvordan vi håndterer fremtidens store regnmængder,” siger Michael Kromann, afdelingschef i GF Sydsjælland, der stod for præmieoverrækkelsen i Næstved.

Når vandet stiger
Eleverne har de seneste uger arbejdet med vand inden for tre hoverområder: “Vandet vi spiser”, “Vandet omkring os” og “Vandet i byer”. På Kobberbakkeskolen er en gruppe fra 6. klasse kommet frem med en ide til en oversvømmelses-sensor, som slår alarm, når vandet stiger, som det fx gjorde under stormen Ingolf.

“Vi blev inspireret af de mange oversvømmelser, vi ser rundt omkring. Og også af vandstigningerne efter stormen Ingolf,” fortæller gruppen, som kalder sig Five Clover, og som tæller Jeppe, Lasse, Pauline, Helene og Luna fra 6.a.

Fakta:
665 elever fra 6.-7. klasse i Næstved Kommune har deltaget i den landsdækkende innovationskonkurrence Projekt Edison, der gennemføres af Fonden for Entreprenørskab og GF Forsikrings fond. Den 1.-2. november blev der holdt lokalfinale i Næstved på ZBC, og landsfinalen afvikles den 16. november.

Konkurrencen gennemføres for andet år i træk i samarbejde med GF Forsikrings fond, der har medvirket til at udvikle årets undervisningsmateriale.