Alle kan på Verdens Diabetesdag den 14. november få testet deres risiko for at udvikle type 2-diabetes. Uden behandling er diabetes (sukkersyge) livsfarlig, og derfor opfordrer Diabetesforeningen alle til at lade sig teste. 

Det skriver Diabetesforeningen til Dit Næstved.

I Næstved Kommune går 1080 personer rundt med type 2-diabetes uden at vide det, og 5400 skønnes at være på vej til at udvikle sygdommen.

Type 2-diabetes udvikler sig typisk så langsomt, at mange ikke mærker det. Hvis man går rundt for længe med ubehandlet diabetes, forøges risikoen for at få alvorlige følgesygdomme som blodpropper, blindhed, nyresvigt og fodsår, som i værste tilfælde kan ende med amputation.

“Type 2-diabetes er i voldsom vækst, og om kun 13 år vil 430.000 danskere have sygdommen. Allerede nu er der 60.000 danskere, der har sygdommen uden at vide det. Det er alvorligt, for uden behandling er type 2-diabetes livsfarlig,” siger Diabetesforeningens administrerende direktør Henrik Nedergaard.

På Verdens Diabetesdag er der arrangementer fordelt over hele landet, hvor alle kan få testet deres risiko. Få vejledning om type 2-diabetes og find ud af, hvordan man forebygger, og hvordan man lever godt med sygdommen. Risikotesten kan også findes på www.diabetes.dk/testdigselv.

På Verdens Diabetesdag den 14. november kan man i Næstved Kommune få testet sin risiko og få råd og vejledning her:

4171 Glumsø. Tirsdag den 14. november kl 09:00 – 17:30.
Glumsø Apotek, Storegade 11.
Arrangører: Glumsø Apotek og Diabetesforeningen i Næstved.
Tilbydes risikotest: Ja

4250 Fuglebjerg. Tirsdag den 14. november kl 09:00 – 17:30.
Fuglebjerg Apotek, Byagervej 6A.
Arrangører: Fuglebjerg Apotek og Diabetesforeningen i Næstved.
Tilbydes risikotest: Ja

4700 Næstved. Tirsdag den 14. november kl 09:00 – 16:00.
Næstved Sundhedscenter, Præstøvej 67.
Arrangører: Næstved Sundhedscenter.
Tilbydes Risikotest: Ja