Efter næsten to års fravær er Blå Kors nu klar til igen at åbne en genbrugsbutik i Næstved. Endda med et helt nyt koncept. Butikken åbnede den 29. november på Depotvej 1.

Foto: Blå Kors.

Det skriver Blå Kors til Dit Næstved.

Åbningen af Blå Kors’ nye genbrugsbutik i Næstved bliver et glædeligt gensyn og samtidig også begyndelsen på et helt nyt kapitel

Butikken åbner med et nyt koncept, som består af en lille tøjbutik med masser af tøj og tilbehør, der sælges til kilopris og et lagersalg, der hver måned har åben tre dage om måneden.

Lagersalget består af donerede ting og er et mix af gamle og nye ting, hvor kunderne kan tage en indkøbsvogn og shoppe løs.

En tredje del af butikskonceptet er en tøjcentral, hvor Blå Kors Genbrug samler tøj fra de sjællandske butikker, som ikke kan sælges her i landet og eksporterer det til udlandet.

“Vi glæder os rigtig meget til endelig at komme i gang igen”, siger Jaclinie, som er en af de frivillige daglige ledere:

“Vi ved fra vores kunder, vi har mødt i byen, at vi har været savnet, og vi glæder os til at byde nye som gamle kunder velkommen igen”.

I Næstved har mange genbrugsbutikker samlet sig omkring bymidten, men Blå Kors Genbrug vælger at flytte udenfor bymidten og får adresse på Depotvej 1.

“Vi har længe ledt efter egnede lokaler, og vi har nu fundet noget, der kan rumme de forskellige tiltag, vi har. Vi tror på, at kunderne godt kan finde ud til os”, siger Jytte Jensen, som er chef for Blå Kors Genbrug.

Blå Kors’ genbrugsbutik i Næstved modtager gerne donerede varer, men afhenter ikke ting, og opkøbet af dødsboer og varepartier er ophørt. Dette skyldes, at der nu i stedet satses mere på tøj og tøjcontainere, ikke kun i Næstved, men i en stor radius omkring byen.

Åbningstiderne for tøjbutikken bliver onsdag kl. 10-15, torsdag kl. 15-20 og fredag kl. 12-18.