Efteråret og den mørke tid kommer, og det betyder at magi og overnaturlige kræfter samles på Fantasybogmessen på Herlufsholm. I år med en historie skrevet specielt til bogmessen.

Morten Aagaard og Kat L. Lassen arbejder med tekstentil audiowalken “Jinn”. Foto: Radiodrama.dk

Det skriver Radiodrama.dk i en pressemeddelelse.

Radioteatret.dk har sammen med den lokale forfatter Kat L. Lassen skabt en helt særlig oplevelse til fantasybogmessen.

En såkaldt audiowalk – altså en lydoplevelse som publikum får, mens de går rundt i skoven og området omkring den gamle kostskole.

Historien hedder “Jinn”, og foregår netop mens der er fantasybogmesse i de ikoniske bygninger.

“At opleve en historie på det sted den er tænkt til er en helt speciel oplevelse. Forfatteren kan bruge de ting, man møder på turen aktivt i historien.

Historien foregår i realtid, det vil sige lige nu og her, og på den måde blander fantasyverdenen og den virkelige verden sig,” siger Morten Aagaard, der er lyddesigner på audiowalken.

“Jinn” er sammensmeltning af en lydbog, radioteater og en naturoplevelse. Historien som publikum skal høre er indtalt af forfatteren.

“Jeg så ved en tilfældighed, at Koranen indeholder visse magiske elementer og blev nysgerrig. Her fandt jeg navnet Jinn. Dette væsen betagede mig, og jeg så muligheder for at skrive en fantasyhistorie til unge og voksne,” siger Kat L. Lassen, som selvfølgelig har tilpasset sine Jinns til historien.

At skrive til et specifikt sted har naturligvis været en særlig opgave for forfatteren.

Kat L. Lassen har selv indlæst novellen. Herefterer der skabt et lydunivers rundt om forfatterens oplæsning. Foto: Radiodrama.dk

“Det har været en spændende udfordring. Det har været begrænsende idet lokationen jo allerede var til, og historien kunne ikke afvige fra de fysiske rammer.

Men på den anden side skulle jeg heller ikke sidde og finde på fiktive bygninger og spekulere på længdeforhold, udsyn og synsvinkler. Der kunne jeg blot bevæge mig rundt på lokationen og se det med egne øjne,” siger Kat L. Lassen.

Den faste lokation opfordrede desuden Kat L. Lassen til at lade handlingen foregår i den virkelige verden. Ofte bevæger en fantasyhistorie sig ind i en anden og fiktiv verden, og hovedpersonernes missioner udspilles i dette fiktive univers, som ofte ligger parallelt med vores egen virkelige verden.

“I “Jinn” valgte jeg at lade novellens fantasykarakterer gå rundt i vores virkelige verden, men de bruger dog de magiske evner, som de besidder, for at novellen kunne beholde sin plads i fantasygenren,” siger forfatteren.

Audiowalken kan høres gratis på smartphonen fra 20. oktober via app’en Echoes. Se vejledning på www.radiodrama.dk/guide.

Kat. L. Lassen og Morten Aagaard fortæller desuden om projektet på Fantasybogmessen på Herlufsholm lørdag den 21. oktober, kl. 13.30.