EUC Sjælland gjorde rent bord, da der blev afviklet regionsmesterskaber i Skills inden for mureruddannelsen og dermed er to lokale håndværkertalenter klar til DM i Skills til januar.

Philip Skovsgaard Gevad fra Hårlev vandt regionsmesterskaberne i mureruddannelsen og er dermed klar til DM i Skills til januar. Foto: EUC Sjælland.

Det skriver EUC Sjælland i en pressemeddelelse.

Det bliver den 19-årige murerelev på EUC Sjælland Philip Skovsgaard Gevad fra Hårlev og 20-årige Troels Strøyer Christophersen fra Sandvig, der til januar skal forsvare regionens ære i mureruddannelsen ved DM i Skills.

Det blev en kendsgerning efter at Philip Skovsgaard Gevad satte konkurrenterne til vægs i den klassiske murerdisciplin, og Troels Strøyer Christophersen sejrede i flisemurerdisciplinen ved regionsmesterskaberne afviklet hos ZBC i Slagelse.

“Det var ret nervepirrende, og jeg havde svært ved at vurdere, hvor jeg lå undervejs. Jeg havde faktisk ikke rigtigt turde tro på, at jeg kunne vinde,” forklarer Philip Skovsgaard Gevad, mens overraskelsen var lidt mindre hos hans kammerat fra EUC Sjælland.

Troels Strøyer Christophersen var således eneste deltager, der stillede op for at dyste i flisemuring.

“Det var da lidt mærkeligt at dyste alene, og det er da lidt frustrerende, at man ikke har nogen at sammenligne sit arbejde med,” forklarer han. Det betød dog ikke, at han på nogen måde tog løst på opgaven, og det er lige præcist den tildgang, der udløser optimisme frem mod DM hos talenttræner og faglærer på EUC Sjælland Martin Kryger.

“Vores hovedfokus har været DM på hjemmebane i Næstved i 2019, så at vores talenter klarer sig så godt allerede nu, og vinder regionsmesterskabet er helt fantastisk. Det viser, at vi har et stort potentiale og kan komme til at blande os i toppen,” forklarer Martin Kryger, der hæfter sig ved, at der er både vilje og talent tilstede hos de to elever, der nu skal dyste ved DM.

“Da jeg startede det her talentforløb op, blev det gjort klart for talenterne, at man skal ville det, hvilket vil sige yde det ekstra, som det kræver for at blive den bedste. Jeg må bare sige, at det har de vist, og det lønner sig allerede nu. Om de så kan gå hele vejen vil vise sig, for de kommer til at stå i en ben hård konkurrence med særligt jyderne, men min vurdering er, at potentialet er så stort, at vi selvfølgelig går efter guldet.”

Troels Strøyer Christophersen havde ingen at dyste mod ved regionsmesterskaberne, men han gik fokuseret til opgaven alligevel og nu drømmer han om en DM-titel. Foto: EUC Sjælland.

Og viljen fejler ikke noget hos de to murerelever, der begge betegner sig som konkurrencemennesker.

“Lige nu nyder jeg sejren, men jeg er konkurrencemenneske, så selvfølgelig går jeg efter at vinde. Nu skal jeg, sammen med Martin, have lagt en træningsplan frem mod DM, så det også lykkes,” forklarer Philip Skovsgaard Gevad, der har lærerplads hos Lind & Risør A/S.

Troels Strøyer Christophersen, der har lærerplads hos murermester Carit Jensen i Stege, er også klar til at investere tid og energi i jagten på en DM-titel.

“Jeg er gået ind i det her for at vinde. Selvfølgelig følger der også en stor oplevelse med, og jeg ser det som meget lærerigt frem mod en svendeprøve, men målet er at vinde DM,” siger han og udstikker kursen fremad.

“Jeg skal træne og træne, og så træne noget mere. Jeg skal have helt særligt fokus på tempo, for jeg skal være hurtigere, hvis jeg skal vinde,” forklarer han.

Skulle det lykkes enten Philip Skovsgaard Gevad eller Troels Strøyer Christophersen at stryge helt til tops ved DM i Herning til januar vil det være en historisk triumf for ikke bare EUC Sjælland og regionen, men for hele Sjælland. Det vil således være første gang en murerelev øst for Storebælt hjemtager et dansk mesterskab i konkurrencens nuværende format.

DM i Skills afholdes i MCH i Herning i januar, og har i år et rekordhøjt antal fag repræsenteret. Der vil således være ikke færre end 42 konkurrencefag og 20 demonstrationsfag i aktion.

GemGem