En halv million danskere er høresvækkede uden at vide det. Nu står en hørespecialist klar til at give hørelsen et tjek hos Matas i Næstved Storcenter.

Det skriver Matas til Dit Næstved.


Matas tilbyder høretjek i samarbejde med Audiovox Hørecenter. Foto: Matas.

Audiologist Holger Fingerhut fra Audiovox Hørecenter vil torsdag den 26. oktober og dagen efter tilbyde en gratis høretest. Det foregår hos Matas i Næstved Storcenter i hele butikkens åbningstid.

Testen og hørespecialistens efterfølgende rådgivning tager fem minutter, og tidsbestilling er ikke nødvendig.

Hørespecialist Holger Fingerhut fortæller: “Omkring 500.000 danskere har en væsentlig nedsat hørelse uden at vide det. En dårlig hørelse mindsker trivslen og menes at øge risikoen for visse sygdomme.

Personer opnår stor glæde ved at få hjælp til bedre hørelse. Derfor er det glædeligt, at Matas bidrager til hørescreening i butikskædens trygge rammer.”

Ifølge hørespecialisten har omkring 800.000 personer i Danmark en væsentlig forringet hørelse. Af disse bruger ca. 300.000 et høreapparat. 1 ud af 10 personer i den erhvervsaktive alder (18-64 år) har pga. nedsat hørelse svært ved at følge med i en samtale, når flere personer er samlet. Omkring halvdelen af alle personer i Danmark over 75 år har nedsat hørelse.

Fra butikschef Tina Østervang i Matas, Næstved Storcenter, lyder det: “I Matas afholder vi ofte aktiviteter, der kan højne kundernes sundhed og trivsel, og vi er glade for nu at tilbyde screening af høresansen i samarbejde med Audiovox’ hørespecialist.”

En hørescreening tager ganske kort tid og giver en hurtig afklaring af, om der er et høretab. Audiologisten analyserer hørescreeningen for, om der bør foretages en tilbundsgående høreundersøgelse.