Den færøsk/canadiske sangerinde Lena Anderssen er blevet kaldt skræmmende ærlig og en dybfølt, poetisk melankoliker. Lena er en historiefortæller med sange fra hendes inderste sider, tilsat let tilgængelige melodier og lækre, håndspillede indie-pop produktioner. Den 14. oktober står hun endelig på scenen i Ny Ridehus.  

Lena Anderssen. Pressefoto.

Det skriver Grønnegade Kaserne Kulturcenter i en pressemeddelelse.

Et ubeskrevet blad kan man ikke kalde færøsk / canadiske Lena Anderssen i dansk sammenhæng. Pladen “Letters From The Faroes” fra 2012 fik særdeles flotte anmeldelser – også internationalt.

I Danmark blev den kåret som “Ugens Album” på P4, og på Færøerne, hvor Lena har boet de seneste år, løb den med prisen for “Årets Album”.

Desværre blev hun syg, da Grønnegades Kaserne Kulturcenter første gang var på sangerindens turnéprogram, og derfor måtte forårets koncert aflyses.

Album-opfølgeren “Eagle In the Sky” udkom i 2016 og har ligeledes fået en flot modtagelse i både Danmark og på Færøerne.

På det nye album har sangerinden og sangskriveren taget en, af og til pinefuld, rejse tilbage til sin barndom og ofte kaotiske opvækst i Canada. En opvækst, der var mærket af en far, der var alkoholiker, og en mor der måtte arbejde nattevagter som sygeplejerske for at få tingene til at hænge sammen. Om sin canadiske opvækst siger Lena, at selv om mørkets afkroge er virkelige nok, så er håbet den centrale drivkraft i fortællingen på “Eagle In The Sky”.

“Det sidste, jeg ville, var at lave et mørkt, deprimerende album. Mange af mine oplevelser har en smag af mørkets afkroge, men jeg ønsker at min musik skal være lysende og omfavnende. Mennesket har brug for håb, og det vil jeg også gerne bidrage med gennem min sange.”

Lena ønskede at Eagle In The Sky skulle lyde mere af Nordamerika end de forrige plader. Derfor var det vigtigt for hende at komme til Canada og skrive albummet færdigt og lave de første indspilninger der. Hun rejste til Vancouver med producer Niclas Johannesen i 2013 og påbegyndte albummet, som siden blev færdigindspillet på Færøerne i flere faser og med over 50 medvirkende musikere.

Endelig kommer Lena Anderssen til Næstved. Koncerten, som er en del af EN til 10-programmet, spiller Lena på Grønnegades Kaserne Kulturcenters scene i Ny Ridehus. Find din billet på kulturcenterets billetkontor, fra www.gkkultur.dk eller ved at reservere på tlf. 5588 3950.

GemGem