Acapellagruppen Basix placerer sig som én af de absolutte sværvægtere indenfor vokalmusikken. Efter 22 år med koncerter i ind- og udland har de seks herrer dog valgt at stoppe, og afslutter med en afskedsturné der også går forbi Næstved.

De seks herrer i Basix synger sig direkte ind i hjertet på publikum med et imponerende, vellydende og varieret repertoire, hvor egne kompositioner går hånd i hånd med innovative udgaver af nogle af tidernes mest gedigne sange. Basix spænder vidt – fra funklende klare ballader og rørende sange til hårdt sparkende og medrivende pop-og R’n’B-numre.

Foto: Basix

Med shows karakteriseret af stærke vokale præstationer, humor og nærvær, har fyrene overvældet deres publikum i hele verden ved et utal af koncerter. Basix’ professionelle karriere tog for alvor fart i 2001, da de med en flot samlet 2. plads og fagjuryens topkarakter imponerede alle med deres iørefaldende og nyskabende bud på en vindersang, »I Australien« i Det Danske Melodi Grand Prix.

Også det internationale publikum har fået øjnene op for Basix’ kvaliteter, og en betydelig del af den prisbelønnede gruppes koncertvirksomhed foregår i dag i udlandet, hvor det er blevet til mange succesfulde koncerter i USA, England, Kina, Taiwan, Singapore, Norge, Sverige, Tyskland, Holland, Belgien, Østrig, Schweiz, Slovakiet, Estland, Luxemburg og Cypern.

Farvel med turné og album
I november 2016 afslørede Basix via deres facebookside at 2017 bød på deres sidste optrædener.
-Vores karriere har bragt os verden rundt og givet os kæmpestore oplevelser, som vi vil se tilbage på med megen glæde og kærlighed. Nu er det tid til hver især at gå nye veje og prøve kræfter med andre gøremål, skrev de seks, og afslørede samtidig at deres sidste turné i Danmark ville blive fulgt op med et helt nyt album.

Deres afskedsturnés første stop på Sjælland er på Grønnegades Kaserne Kulturcenter i Næstved den 21. september, hvor de endnu en gang vil glæde deres mange fans med en medrivende og dybt musikalsk oplevelse.

Billetter til salg via www.gkkultur.dk, fra billetkontoret hvorfra de også afhentes ved reservation på telefon 5588 3950.