Seks kvinder som arbejder med billedkunst på forskellig vis, har ladet sig inspirere af nogle de mange masker, der findes i COBRA-malernes billeder. Og de maskefigurer kan opleves på gaden i forbindelse med International Maskefestival Næstved i weekenden den 15. og 16. september.

– Gruppen har siden foråret arbejdet med, at transformere masker fra COBRA-maleres værker til bærbare maskefigurer, fortæller maskefestivalens kunstneriske leder Helge Jørgensen.

– De har været nysgerrige på, hvad der sker når man sender levende cobrakunst, som jo er højt skattet i verden, på gaden og ud i hverdagslivet. Hvad oplever beskueren nu? Hvordan føles det at være en cobra-figur? Kan man gå i dialog med verden nu?

Gruppen består af Anna Johansen, Hanne Fog Juncker, Lise Jørgensen, Dorthe Jensen, Margrethe Christoffersen og Susan Albertsen. Deres sære cobramasker bliver gjort levende af instruktøren Signe Gravlund Thomsen og vises lørdag den 15. september klokken 11.30 i haven ved Helligåndshuset i Ringstedgade.

De seks maskefigurer kan også opleves i den store maskeparade, der finder sted dagen før klokken 17.00.

COBRA-malerne tæller blandt andre danskerne Asger Jorn og Carl Henning Pedersen (Foto: Helge Jørgensen)