Artist talk – hør om kunstnernes arbejde

Få et særligt indblik i udstillingen “Planter i bevægelse”, når nogle af kunstnerne bag gæster Rønnebæksholm og fortæller om deres værker og om det at arbejde med planter og natur.

Søndag den 2. juli kl. 14 kan man møde flere af kunstnerne bag den aktuelle udstilling “Planter i bevægelse”, når de gæster Rønnebæksholm. “Planter i bevægelse” er en udstilling, som sætter fokus på planter, men med udgangspunkt i kunstnernes arbejde med klima- og miljøproblematikker. Bl.a. hvorfor planter er blandt vores vigtigste jordbundne samlevere, hvis vi vil forstå og overleve i en ny klimaforandret verden. Udstillingen viser værker af en række forskellige kunstnere fra Danmark, Sverige, Hong Kong, Japan og Australien – mange, som altså har rejst halvvejs rundt om kloden for at arbejde med danske lokale planter. Det betyder, at udstillingen både trækker tråde til globale problemstillinger og forholder sig til Rønnebæksholms egne rammer og lokale forankring.

Èn af de kunstnere, hvis arbejde man kan blive klogere på, er Way-Yi Monti Lai. Hun er miljøkunstner i Hong Kong, hvor hun i en årrække har arbejdet med planter, og hvordan de bevæger sig ind og ud af vores liv. De seneste år har hun særligt arbejdet med risdyrkning, hvilket bl.a. kommer til udtryk i udstillingen ved, at hun serverer ris-te for de besøgende.

Wai-Yi Monti Lai: begynder arbejdet fra bunden af på rismark i Lai Chi Wo, 2017. Foto:Christina YM Chan
Wai-Yi Monti Lai, Planting III – Let them grow, 2010

En anden af de kunstnere, som gæster Rønnebæksholm den 2. juli er australske Janet Laurence. Hun undersøger forbundne livsformer og økologier med udgangspunkt i vores forestillinger om kunst, videnskab og historie. Janet Laurence arbejder ofte stedsspecifikt og vil i forbindelse med udstillingen tage udgangspunkt i Danmark og lokalområdet, når hun skaber sine laboratorielignende installationer.

Way-Yi Monti Lai, Janet Laurence og flere af de andre kunstnere vil sammen give et særligt indblik i arbejdet bag udstillingen “Planter i bevægelse”. Snakken modereres desuden af Line Marie Thorsen, som har kurateret udstillingen.

Praktiske detaljer

Hvornår: Søndag den 2. juli kl. 14.00
Hvor: Arrangementet finder sted i Herskabsstalden på Rønnebæksholm og er på engelsk.
Pris: Gratis, når entré til udstillingen er betalt. Entré koster 50 kr. pr. person.

Tilmelding på: info@roennebaeksholm.dk