Økonomichef og tidligere Arena-formand hædret med Jubilæumslegat

Årets modtagere af Diskontobankens Jubilæumslegat er to herrer, der på hver deres måde har sat deres mærke på Næstved.

Til lykke til økonomichef i Næstved Kommune, Steen Andersen, og Hans Henrik Knudsen, tidl. bestyrelsesformand for Arena Næstved, som er årets modtagere af Diskontobankens Jubilæumslegat. Traditionen tro bliver Jubilæumslegatet uddelt hvert år på byens fødselsdag til en eller flere personer, der har gjort en særlig indsats for byen. Og i år faldt valget altså på Hans Henrik Knudsen og Steen Andersen.

Næstved på landkortet
Legatbestyrelsen besluttede at tildele Hans Henrik Knudsen Diskontobankens Jubilæumslegat 2017.

Hans Henrik Knudsen var bestyrelsesformand for Arena Næstved under planlægningen og opførelsen af arenaen. Han har været med til at skabe en arena, som Næstved-borgere vil tage til sig og bruge. Og han har været med til at skabe en Arena, der åbner muligheder for nye, større og anderledes arrangementer og events, som vi ikke tidligere har haft mulighed for at afholde i Næstved.

På trods af de udfordringer, der har været omkring tilblivelsen af arenaen, så er det lykkedes at komme i hus med den, og der er ingen tvivl om, at arenaen er godt på vej til at blive en succes, og ikke mindst, at den er med til at brande Næstved. Hans Henrik Knudsen har gjort en ekstraordinær indsats og med Arena Næstved gjort en forskel og sat Næstved på landkortet.

Fra venstre: byrådsmedlem Søren Revsbæk, Private Banking-direktør i Sydbank Marianne Jels Eilgaard, økonomichef Steen Andersen, tidl. bestyrelsesformand for Arena Næstved Hans Henrik Knudsen, borgmester Carsten Rasmussen, retspræsident Alex Elisiussen og byrådsmedlem Daniel Lillerøi. Direktør i Sydbank, Jesper Lund Wimmer var forhindret i at deltage i prisoverrækkelsen.

Fra elev til økonomichef
Legatbestyrelsen besluttede ligeledes at tildele Centerchef for Koncernservice og Økonomi, Steen Andersen, Jubilæumslegatet.

Steen Andersen begyndte som 20-årig som kontorelev i Næstved Kommune, og siden har han arbejdet sig op i graderne. Sidste år kunne han fejre 25-års jubilæum i kommunen, og han har i den grad vist, at man godt kan gøre en karriere i Næstved Kommune. Med hårdt arbejde, stort engagement, interesse for området og en ihærdig indsats er han nået langt i sit arbejdsliv – faktisk så langt, at han som økonomichef har godt 6,6 mia. kr. som sit ansvarsområde. Det til trods har han aldrig mistet jordforbindelsen, og han er kendt for sin ydmyghed, sin underspillede humor og sit lune væsen. Derfor får Steen Andersen Diskontobankens Jubilæumslegat 2017.

Overrækkelsen af Diskontobankens Jubilæumslegat fandt sted den 15. juni kl. 08.30 i Sydbanks lokaler på Axeltorv, hvor der også blev budt på morgenmad.

Diskontobankens Jubilæumslegat
Diskontobankens Jubilæumslegat blev stiftet helt tilbage i 1935. Legatet bliver hvert år overrakt en eller flere personer, som har gjort en særlig indsats for byen, eller som der står i legatets fundats: “har udført et fortjenstfuldt arbejde for Næstved By eller ved sit arbejde har kastet glans over Næstved By.”
Legatet bliver altid overrakt den 15. juni, som er Næstveds fødselsdag. Foruden æren får legatmodtagerne en buket blomster og en provenceskål fra Holmegaard med inskription.

Legatbestyrelsen besluttede i enighed, hvem der skulle modtage årets legat. Bestyrelsen er sammensat af:

Formand for legatbestyrelsen Carsten Rasmussen
Direktør Jesper Lund Wimmer, Sydbank (tidl. Diskontobanken)
Retspræsident Alex Elisiussen
Byrådsmedlem Daniel Lillerøi
Byrådsmedlem Søren Revsbæk